Skocz do zawartości
  • 0

Scott Aspect 650 vs Giant Revel 1 Disc

Gość Xavier

Pytanie

Gość Xavier
Napisano

Witam

W najbliższym czasie mam zamiar kupić rower. Niestety moja wiedza w tej materii jest znikoma, żeby nie powiedzieć, że żadna :). Dlatego prosiłbym o pomoc.

175 cm wzrostu, waga 83 kg, mam zamiar jeździć po asfalcie a w związku z tym, że mieszkam w Austrii z czasem chciałbym  również pojeździć po górskich szlakach.

Wymysliłem sobie takie 2 modele i teraz pytanie czy słusznie a może poszukać jeszcze czegoś innego?

http://www.olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower_scott_aspect_650_2013/6854.109.1.1.pl.0.htm

http://www.olimpiasport.pl/index.php?s=71201&pid=7582&did=109&wlid=1&rkid=1&l=pl

Z góry dziękuje za porady i pozdrawiam.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Xavier
Napisano

Zależy mi na rowerze ale zazwyczaj jakość idzie w parze z marką albo na odwrót, chociaż w tym przypadku moge się mylić. Potrafisz wyjaśnić mi dlaczego sugerowany przez Ciebie model jest lepszy?

Gość Xavier
Napisano

Dziękuję Michał :). Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Gość Piopio
Napisano

Kolega Michał1289 ma rację.

Kross wydaje się być niezwykle ciekawy. Lepszy osprzęt ma duże znaczenie. Po prostu lepiej, precyzyjniej i płynniej chodzi.

Jako ciekawostkę dodam, że dziś właśnie kupiłem Giant Revel 1 Disc ;-)

Fajny rowerek, choć czuć, że osprzęt jest amatorski. Dobrze się siedzi i skręca.

Niestety ze względu na aurę nie mogę go bardziej potestować.

pozdrawiam

Gość says andMSup
Napisano

Im dłużej zgłębiam temat tym paradoksalnie mam wrażenie, że nic już nie wiem :). Moje początkowe typy odpadają z powodu "słabego osprzętu".

Na tą chwilę stoję przed wyborem: Kross Level A3 2013 vs Merida TFS 100-D.

Napisano

Porównywalne, minimalna korzyść krossa. Ale przesiadając się z jednego na drugi nie zauważyłbyś pewnie różnicy. Bierz tego który Ci się bardziej podoba ;) Osobiście wybrałbym krossa

Gość Xavier
Napisano

Porównywalne, minimalna korzyść krossa. Ale przesiadając się z jednego na drugi nie zauważyłbyś pewnie różnicy. Bierz tego który Ci się bardziej podoba ;) Osobiście wybrałbym krossa

Tak też właśnie zrobię.

Napisano

Witam mam pytanie odnośnie Scott Aspect 650, mogę kupić nowy za 1500zł, mam zamiar wymienic z biegiem czasu tylną przerzutke i mechanizm korbowy wraz z przednią przrzutką. Czy ktoś bardziej zorientowany w temacie powie mi czy opłaca sie go kupić czy jest coś lepszego za podbna kwotę???

Napisano

Witam mam pytanie odnośnie Scott Aspect 650, mogę kupić nowy za 1500zł, mam zamiar wymienic z biegiem czasu tylną przerzutke i mechanizm korbowy wraz z przednią przrzutką. Czy ktoś bardziej zorientowany w temacie powie mi czy opłaca sie go kupić czy jest coś lepszego za podbna kwotę???

Witaj, za tą cenę warto, bardzo wygodna geometria ramy, relaksowa. Mam Aspecta i wiem co mówię, miałem również Gianta Revela, Orbeę, i parę innych więc mam porównanie. Składam też hobbistycznie rowery dla znajomych ale to głównie retro :)) Jeżeli chodzi o ramę to Scott jest rewelacyjny. 

Pozdrawiam.

Gość Carlos
Napisano

Jak masz zamiar cokolwiek zmieniać, to kup rower w tym sklepie. Masz tam możliwość pełnej konfiguracji za dopłatą lub obniżką. Natomiast nie musisz potem bujać się z częściami na Allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...