Gehemones Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jak w temacie - jak te kasety wypadają jeśli chodzi o trwałość/jakość wykonania, czy jest różnica w komforcie przerzucania, czy poprostu w tej grupie cenowej jest obojętne którą się kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Zapomnij o tym chłamie SunRace i kup shimano HG50-51. Miałem kiedyś i od samego początku była wiotka, szybko złapała luzy i jakość materiałów użytych do budowy koronek to chyba trochę twardsze od alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gehemones Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 To nie taki chłam SunRace robi dobre komponenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dibo Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 nie straszcie mnie bo kupiłem na ten sezon korbe suport i kasete sunrace'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Mam styczność z kasetami tej firmy w najniższym oferowanym przez nas rowerze szosowym. Kaseta ma 8 biegów. Jakość pracy przeciętna, zmiany biegów niezbyt precyzyjne. Ja kupiłbym kasetę Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dibo Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 już kupiłem:) mam korbę i kasetę driven nmx, to ich przednajwyższa półka zobaczymy jak wreszcie wiosna się pojawi jak to śmiga, kaseta podejrzanie podobna do kaset srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gehemones Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedzi, nie będę więc ryzykował - kupuję na tygodniu CS-HG51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Najlepsza opcje chyba w tych pieniądzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saggi Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie będę zakładał nowego tematu. Sprawa wygląda następująco. Posiadam kasetę deore HG50-9. Kupiłem nowy łańcuch i po wymianie na 6-8 biegach przeskakuje, przerzutka wyregulowana. Na zimę uznałem, że nie będę zmieniał kasety i w śniegu śmigałem z wyłączeniem powyższych biegów. Nastał, więc czas na wymianę kasety. Jako, że krucho z kasą i nie uśmiecha wydawać mi się na taką samą, gdyż wystarczyła mi na ok 2,5 tys. km na 2 łańcuchach. Pomyślałem o tańszej alternatywie w postaci http://allegro.pl/kaseta-tri-diamond-9rz-11-32t-klasy-deore-i3141186319.html . Oczekiwania jeden sezon ok 2,5-4 tys. km. Może jakieś inne sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Weź lepiej niższy model Shimano. CS-HG30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.