wymiennik Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam Używam butów SPD Shimano MT41 i pedałów A530 (SPD/platforma). To są butki turystyczne, ze sznurowadłami i jedym rzepem. Butów używam do codziennej jazdy do pracy i weekednowe wycieczki po lasach, asfaltach itd. Czasami zchodzę z rowerku, żeby coś oglądnąc jakiś zabytek, ruiny, pałac, zamek, przejść się kawałek po lesie itd, itp. Czasami nie wpinam butów w bloki tylko używam platformy. Buty z blokami bezproblemowo leżą na platformie, bloki nie haczą o nic. Wygoda chodzenia w takim bucie jest bardzo fajna, a pedałowanie również. I teraz moje pytanie, czy przy używaniu butów Shimano z serii M a nie MT, np M123, lub M087 znacznie pogorszy komfort chodzenia i czy takie buty z blokami będą się trzymały platformy, tzn. czy bloki nie wystają za bardzo z podeszwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 W m087 blok jest schowany dzięki protektorom, czasami można usłyszeć draśnięcie o asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Buty mtb ze sztywną podeszwą nie nadają się do chodzenia-ew kawałek podbiedz podczas wyścigu. A o platformie nie ma nawet co wspominać (czytaj jest nie wygodnie i noga spada). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ja w M077 jeździłem do szkoły i bardzo często nie przebierałem ich przez cały dzień. Tak samo nie raz zdarzyło mi się przespacerować parę km ze znajomymi. Więc nie jest źle, jedynie musisz się przyzwyczaić do chrupania piasku rozgniatanego przez blok, ale to jest chyba w każdych SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba93 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ja mam Shimano M086 i jak dla mnie są wygodne. Jak się idzie po płaskim to blok nie powinien zahaczać, ale jak po jakiś kamieniach, czy większych nierównościach to zdarzyło się otrzeć blokiem Ale spokojnie można w nich trochę pochodzić http://image.ceneo.pl/data/products/9239011/i-buty-shimano-shm086-roz-45-czarne.jpg PozdRower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Buty mtb ze sztywną podeszwą nie nadają się do chodzenia-ew kawałek podbiedz podczas wyścigu. A o platformie nie ma nawet co wspominać (czytaj jest nie wygodnie i noga spada). W butach takich bez problemu da się chodzić nawet dłuższe dystanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 W moich exustarach (E-sm324) co prawda da się chodzić,ale zbyt przyjemnie nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow1 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 W moich m088 przy chodzeniu po płaskiej powierzchni czuje czasem jak blok ociera o ziemię. Chodzi się trochę "sztywno", nie sądzę żeby była większa wygoda chodzenia niż w turystycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.