Skocz do zawartości

[koło tylne] problem demontaż

buble21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie wiem jak zdemontować/odkręcić tylne koło. Przednie jest normalnie montowane na zacisk (peace and cake) , a tylne - dla mnie zagadka. Poniżej zamieszczam zdjęcie i proszę o pomoc.

post-119012-0-27789900-1365184644_thumb.jpg

Napisano

Właśnie ja tam nie widzę aby można to było odkręcić zwykłym czy nasadowym kluczem.

Może to jakiś patent antykradzieżowy ale wtedy potrzebny jest specjalny kluczyk.

Skąd masz ten rower? Zapytaj sprzedawce czy nie posiada...

Napisano

No to pochwal się skąd masz ten rower w takim zagwostkowym zaciskiem.

nie, nie da rady 15 lub 17.

nie jest to wymiar z wypożyczalni.

Napisano

Odkręć np: kluczem do rur a potem zmień to na zwykłe nakrętki. To jakiś patent antykradzieżowy i bez zniszczenia tego raczej się nie da, w dorabianie klucza chyba nie ma sensu się bawić.

Napisano

Co poniektórzy są bardzo naiwni i powinni się dobrze zastanowić zanim cokolwiek napiszą...

Ja więc napiszę wprost - jest to dosyć dobry i nie tani system antykradzieżowy (nazwy nie podam, żeby nie ułatwiać).

:icon_exclaim:buble21 jeśli kupiłeś rower, to zwróć się do sprzedawcy bo taki unikatowy klucz pewnie posiada a zapomniał Ci go przekazać.

Jeśli jest inaczej, to radź sobie sam. Ja 3mam kciuki za zabezpieczenie :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...