Niszczacyzboze Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 To jeszcze coś na temat smarowania linek co prawda o motocyklach, ale jednak: http://www.scigacz.pl/Smarowanie,lancucha,i,konserwacja,motocykla,co,i,jak,12755.html
dziobolek Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja stosuję olej silikonowy ostatnio i sprawdza się doskonale. WD-40 do czyszczenia przed smarowaniem się nadaje - to nie jest środek służący do smarowania.
kamfan Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Strona WD: Now you can use WD-40 to protect and lubricate thousands upon thousands of items – without ever losing the straw again! Z wiki: Składnikiem o długotrwałym działaniu jest nielotny, lepki olej, który pozostaje na powierzchni, zapewniając smarowanie i ochronę przed wilgocią. Jest on rozcieńczony przez lotny węglowodór celem otrzymania cieczy o małej lepkości, która może być używana do spryskiwania i w ten sposób dostać się w szczeliny mechanizmu. Lotny węglowodór następnie odparowuje, pozostawiając sam olej. WD40 zawiera środki smarujące, ale smaruje na tyle "słabo" (oleje smarujące to tylko 15%), że całkowicie nie nadaje się do smarowania łańcucha, ale jest idealny do układów (prawie) zamkniętych takich jak linki czy zamki. Dodatkowo dużo lepiej penetruje pancerz i nie jest lepki co nie pogarsza pracy przerzutek jak w przypadku niektórych gęstych olei i długich pancerzy. Ale tak jak już pisałem wcześniej IMO smarowanie linek samemu to tylko doraźne, tymczasowe poprawienie jakości pracy, bo "tłumi" brud, który się w środku nazbierał.
Rulez Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 WD40 w żadnym wypadku nie nadaje się do smarowaniea linek, właściwie nie powinien być stosowany jako typowy środek smarny, dzięki własnościom penetrującym może być stosowany do "rosruszania" zastałych elementów. Do smarowania w trudno dostępnych miejscach są smary w aerozolu.
razorjack Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 no właśnie jak widać WD40 jest smarem w aerozolu
dziobolek Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Nie bardzo - był już "flejm" na ten temat, więc niedowiarków odsyłam do... http://www.forumrowerowe.org/topic/124998-smar-zastosowanie-w-rowerze-wd-40/ ...i proponuję już tutaj nie OFFTOPować
detonator Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Może dobrym pomysłem jest przedmuchanie pancerza sprężonym powietrzem ? Raz tak zrobiłem żeby przedłużyć żywot pancerzy i na pewien czas to odniosło skutek.
Grand231 Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 WD40 w żadnym wypadku nie nadaje się do smarowaniea linek, właściwie nie powinien być stosowany jako typowy środek smarny, dzięki własnościom penetrującym może być stosowany do "rosruszania" zastałych elementów. Do smarowania w trudno dostępnych miejscach są smary w aerozolu. Dokładnie nie wiem skąd obiegowa opinia odnośnie smarowania wszystkiego WD-40 skoro jest to środek penetrujący, firma produkująca WD-40 ma w swojej ofercie specjalne środki smarujące.
imperatorus Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Na co dzień mam do czynienia z samochodami jako mechanik i wiem jedno - WD40 i tym podobne wynalazki to środki doraźne, do przesmarowania. Właściwości penetrujące posiada niewielkie, na pewno nie takie żeby poluzować zapieczoną stalową śrubę w aluminium, powodzenia przy takim odkręcaniu sprawdzone powiedzenie - jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Wracając do linek to od zawsze przecierałem je szmatą nawilżoną olejem silnikowym i się sprawdzało
det0maso Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Jak dla mnie to WD nadaje się tylko do czyszczenia łańcucha albo likwidowania pisków na elementach ruchomych,siknąć,przetrzeć a później stosować PRAWDZIWY smar.
Tomash Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Stary, zasłyszany sposób to przelecenie linką po woskowej świecy, ale nigdy sam tego nie próbowałem
Fenervil Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja używam zestawu linek do hamulców Shimano XTR. Pancerze mają w środku jakiś smar silikonowy lub teflonowy i koszulkę która wraz ze smarem jest nawet w dołączonej fajce. Linka pracuje jakby nie była w pancerzu tylko w osłonie O2, (to pomysł z kabli audiofilskich ) Żadnych oporów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.