Arxas Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dziś zauważyłem, że po kilkukrotnym silnym naciśnięciu na klamkę tylnego hamulca, pomiędzy przewodem, a śrubą łączącą go z zaciskiem, wypływają niewielkie ilości oleju. Z tego, co dowiedziałem się do tej pory, w celu wyeliminowania problemu należy skrócić przewód hamulcowy i zakończyć go na nowo - tutaj pojawia się pytanie - czy mogę wykorzystać starą końcówkę przewodu i oliwkę, czy raczej wypadałoby zaopatrzyć się w nowe części? Jeśli wykorzystać stare, to czy wyciągnięcie końcówki nie będzie problematyczne? Czy dobrym pomysłem byłoby odcięcie fragmentu przewodu razem z końcówką, a następnie rozcięcie go wzdłuż w celu wydobycia końcówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miti09 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 musisz założyć nową końcówkę i oliwkę, inaczej znowu zacznie przeciekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 To nowy hamulec? Może po prostu za słabo jest przewód wkręcony w zacisk? Końcówkę starą możesz wydłubać, oliwkę trzeba nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arxas Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 To nowy hamulec? Może po prostu za słabo jest przewód wkręcony w zacisk? Końcówkę starą możesz wydłubać, oliwkę trzeba nową. Przewód używany 5 rok. Dzięki za odpowiedzi - oliwka i końcówka, z tego co widzę, to wiele nie kosztują, ale mi się po prostu do sklepu nie chce ruszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.