Stary Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Sweet story of my f**in' live: Padła mi przerzutka .... kupiłem nowa ile zapłaciłem to szkoda gadać (jeszcze mnie zlinczujecie - 3 tygodnie mało jadłem - serio!), przyjechałem do domu (po 4 miesiącach) .... rdza wpieprzyła łańcuch .... kupiłem nowy (42zł F...) .... a teraz jeszcze padła dętka (ucieka powietrze) i chyba szlag trafil kasete buuuuuu! Pożaliłem się :025: ... do rzeczy: Kupiłem nowy łańcuch i .... cholera jasna przeskakuje przy bardzo mocnym wdepnięciu po gazie. Przerzuta jest ok ... łańcuch też ... więc chyba szlag trafił kasete! Żeby było śmieszniej wcześniej jeździłem na nówce łańcuchu i było ok - rdza na niego siadła po 250km (buuuuuuu!). Przejade koło 300km (jak mnie wcześniej szlag nie trafi) to może się wszystko dopasuje. A jak nie to wolę zapytać już teraz - jaką kasete 8rzędową (11-28/30) do 100zł polecacie? Jeśli możecie napiszcie na jakich jeździcie i jak długo wam służą (km + typ łańcucha). Wielkie dzięki za wszystkie (LICZNE! PROSZĘ LICZNE!) opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Być może to nie kaseta tylko korba, ja tak mam, kupiłem nową kasete+łańcuch i dalej mi skacze na średniej tarczy. Pojeżdże troche z tym i zobacze, może sie łańcuch dopasuje do korby. 8 rzędową to można kupić taka jak ja Sram'a PG-850, jak ci sie uda to wyrwiesz PG-870 na Allegro za niewiele ponad bańke, a z Shimano to chyba Deorka LX jest w tej cenie, ale pewien nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Napisano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Uhm ... korba jest ok ... 2000km i delikatne traktowanie ... 3 razy łańcuch zmieniałem więc powinna być nie zużyta ... napęd ostro czyszczony i smarowany ... Chyba zacznę stosować metodę na zajeżdżenie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makok Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja używam bardzo twardego łańcucha XT, który bardzo wolno się wyciąga. Do tego kaseta Alivio i badziewne korby Suntour MD 250. Kaseta wytrzymuje ok 5000 km, łańcuch ok 3000 km a korby maja już 8000 km. Cały ten napęd kosztuje nowy 75 + 55 + 65 =195 zł. Nie żal wywalić jak się całkiem zużyje ale jest zadziwiająco trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 I chyba zaczne tak robić. Jeździć na zajechanie. Kupiłem alivki korby rozkręcane (nie pamiętam za ile 120zł? dwa lata temu) z myślą o wymianie 24 (22?) gdy mi się zetrze ... i na g* mi to było bo i tak już całe blaty są pogięte! Do dupy nie na sanki ...... Ech powaliło mi się ... miało być 34/32 (środkowy blat). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.