Skocz do zawartości

[Hamulce] za ok 200 zeta

MatMax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja wlasnie wzialem z allegro te Avidy. Mają taką siłę hamowania że zastanawiam się po co komu tarcze ;) jeden paluszek i kółko zblokowane dokumentnie... Jak dla mnie to heble sa nawet za mocne - muszę się na nowo uczyć operować heblem przy wheelie. Muśnięcie palcem i od razu szarpnięcie.

Zeby podkreślić ich moc powiem że jak je wyregulowałem wsiał na rower mój ojciec (ponad 100kg) i w trakcie jazdy nacisnał 1 palcem i zrobił niechcący stoppie (tylne kółko w górę) - ale panikę miał w oczach :)

Napisano

nom... ale mam dylemat: hamulce czy napinacz... spada łańcuch i rower (łańcuch, przrzutka) robią łubudu po niekturych skokach... i troche obciach, bo sie ludzie patrzą czy mi się już rower rozleciał albo w co przywaliłem :o A hamulce terz mam do d%^y... chyba napinacz najpierw - poucze sie banny hopa albo czegoś w tym stylu na razie - czegoś bez/mało hamulcowego :D

Napisano

ehh ludzie... Napinacz to tylko półśrodek. Jeśli łańcuch Ci spada to może byś najpierw sprawdził czy masz dobrze wszystko wyregulowane. Ja też czasem lubię poszaleć ale mam dobrze wyregulowaną przerzutkę, łańcuch ok i nic mi nie spada!

Najpier wyreguluj, sprawdź czy łańcuch nie jest za długi... a nie od razu że Ci spada bo nie ma napinacza...litości.

BTW: ja wiem że od upominania są moderatorzy ale ja jako user powiem: http://so.pwn.pl

Napisano

No i jeszcze właśnie ta jedna ważna sprawa - długość łańcucha!

Sprawdź dokładnie bo umiejętne dobranie długości łańcucha duuuuużo daje!

Ja właśnie musze troszke skrócić (na podstawie obserwacji z dzisiejszej jazdy ;) ).

Napisano

Oo babcia. Jak dobrze widze to jedno z tych zdjec jest zrobione na najwiekszej koronce z przodu i najwiekszej z tyłu. Ja bym go skrócił jeszce z 2 ogniwa conajmniej.. ale najlepiej skracac co jedno i patrzec jak teraz jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...