PoProstuPiotrek Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam. Mam rower Kross hexagon v2 i problem z tylnim kołem , mianowicie ciągle przebijam dętki. Mimo szeregu starań prowadzących do naprawdy nic się nie zmienia. Sprawdzałem milion razy obręcz czy od szprych nie pęka i wszystko było ok. Dętka zawsze jest rozcięta na małej długości. Po zastanowieniu się doszedłem do wniosku , że najlepiej jest wymienić całe tylnie koło i tutaj rodzi się pytanie na jakie. Tak więc czy polecacie jakieś tylne koło ( bez żadnych szaleństw finansowych) dobre/najlepsze w swojej półce cenowej.
Michauuu Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 A masz opaskę na obręczy? Musisz podać jakąś orientacyjną kwotę... 50? 100? 1000?
Dziubek Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Piszesz tylko o kole, a oponę sprawdziłeś dokładnie czy coś nie jest przedziurawione bądź nie przyczepiło się coś ? Czy przecięcia na kolejnych dętkach są mniej więcej w tym samym miejscu bądź niedaleko siebie ?
PoProstuPiotrek Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Piszesz tylko o kole, a oponę sprawdziłeś dokładnie czy coś nie jest przedziurawione bądź nie przyczepiło się coś ? Czy przecięcia na kolejnych dętkach są mniej więcej w tym samym miejscu bądź niedaleko siebie ? Orientacyjna kwota to 100-200zł.Dętka zawsze była dziurawa od strony felgi(generalnie blisko siebie). Opone także sprawdzałem za każdym razem. Ilość przebitych dętek oscyluje w granicach 8-10 i po każdej zawsze sprawdzałem koło i opone.
zadra1965 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Kiedyś miałem podobną sytuację z dętkami. Przyczyną była zbyt słaba opaska na obręczy koła i pod wpływem ciśnienia w oponie/ wtedy gdy jechalem po bardziej nierównym terenie- doły, korzenie/ detka pękała od strony felgi -.ciśnienie wbijało dętkę w otwór od nypla szprychy Zmień opaskę i dodatkowo na nią nawiń ze dwie warstwy plastra do opatrunków / tego na grubej osnowie/. Problem powinien ustąpić. Orientacyjna kwota to 100-200zł.Dętka zawsze była dziurawa od strony felgi(generalnie blisko siebie). Opone także sprawdzałem za każdym razem. Ilość przebitych dętek oscyluje w granicach 8-10 i po każdej zawsze sprawdzałem koło i opone.
PoProstuPiotrek Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Tak więc polecacie jakąs konkretna opaske? Nie chce znowu wyrzucić pieniędzy w błoto i nieprzyjemnie się znowu rozczarować bo w pchaniu roweru ze znacznych odległości zaczynam nabierać wprawy.
HanysLBN Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Dokładnie miałem te same problemy, założyłem szerszą opaskę i problem zniknął jak ręką odjął
PoProstuPiotrek Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Czyli podsumowując muszę kupić szeroką opaskę. Tak jak pisałem wyżej jeśli ktoś by mnie nakierował na jakąś sprawdzoną było by świetnie. Tak czy siak dzięki wielkie za pomoc
zadra1965 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Opaski dobiera się w zależności od szerekości felgi. Kup w rowerowym opoaskę schwalbe lub michelina i po kłopocie.Cena około 10-15 zł Czyli podsumowując muszę kupić szeroką opaskę. Tak jak pisałem wyżej jeśli ktoś by mnie nakierował na jakąś sprawdzoną było by świetnie. Tak czy siak dzięki wielkie za pomoc
ugupu Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Użyj taśmy izolacyjnej. Takiej z PCV. Porządnie I równo ją naklej i po ptokach. Ja tak zrobiłem parę lat temu z moimi kołami i problemy się skończyły.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.