Skocz do zawartości

[Obręcze AM] DT Swiss EX500 vs M480 vs ?

Mount888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Postanowiłem złożyć koła i zastanawiam się nad tym jakie obręcze wybrać.

Szukam obręczy do 500g, Oczywiście zależy mi na najlepszym stosunku wytrzymałości do wagi.

Moja waga 80-82 kg, rower full-amo 150mm przód 150 tył.

Styl jazdy raczej nie ekstremalny, powiedzmy dynamiczny.

Zależy mi na wadze ponieważ chce aby rower był wielofunkcyjny i żebym nie wyzionął ducha

na podjazdach ;).

Zastanawiam się nad DT Swiss EX500 i M480 ewentulanie nad czymś co mi zaproponujecie :)

Nie chce wydawać na obręcze więcej niż 110 zł sztuka. EX500 kosztuje 106zł, M480 77zł

Czekam na propozycje :)

Pozdrawiam!

PS: napiszę odrazu jakie piasty / szprychy / nyple, żebyście mnie wrazie czego ostrzegli przed zakupem ;)

Piasty: przód NS Rotary 20, tył NS Rotary Cassette (175 + 250 zł),

Szprychy: Sapim D-Light 3zł sztuka (bikestacja) moze wiecie gdzie jest taniej???

Nyple: Sapim Polyax Alu.

Niestety ale EX5.1D im sie skonczyły wiec rozważam teraz EX500 (podobno to samo) a max cena obreczy to 110zł,

Pozdrawiam :)

Napisano

Rozumiem że nie ma się nad czym zastanawiać ;). Zamówiłem już EX500.

Co do pozostałych części widze ze też nie ma uwag więc je kupie.

Wygląda na to że temat do zamknięcia ;).

EDIT: Jeśli ktoś chce skorzystać z oferty wyprzedażowej dt4you.com a nie zostało już zbyt wiele sztuk. To niech się nie zastanawia zbyt długo bo EX5.1D było pare sztuk w cenie 83zł i zniknęły z dnia na dzień. A model bliźniak EX500 jest o ponad 20zł za sztuke droższy.

Pozdrawiam!

Napisano

Rozumiem że nie ma się nad czym zastanawiać ;). Zamówiłem już EX500.

Co do pozostałych części widze ze też nie ma uwag więc je kupie.

Pozdrawiam!

rafki zawsze takie chciałem mieć ... piasty i szprychy pewnie inne bym wziął

Napisano

A jakie szprychy? Mój maks to 3 zł sztuka. Zależy mi na wadze, 1,5 mm DT Revolution raczej nie powinny byc zbyt mocno obciązane a z kolei 1,8mm DT Competition waża już więcej. D-Light to chyba złoty środek?

Piasty już wybrałem, pasuje mi ich kolor, ważą nie najgorzej, tył jest zakręcany na bolty i cena całkiem przyzwoita,

Jak radzicie z tymi szprychami? Nie chciałbym żeby koła mi pływały, dadzą rade te sapim czy raczej Competition?? A moze jeszcze cos innego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...