tobo Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 moj koles byl w austrii. mial nowe kola zlozone miesiac wczesniej strzelila mu obrecz. pojechal do sklepu zeby kupic nowa taka samą. znalazł i chcial przeplesc kolo. facet poszedl na warsztat wzial jego kolo i powiedzial ze jesli poczeka pol godziny do moze je zabrac. usiadl na stolku wizial obcegi do ciecia drutu i... odcial wszystkie dt revolution czarne (czas uzywania tyle co nowe kolo) zeby sie dostac do piasty mojego kumpla zamurowalo no ale co mial zrobic?... fakt - u nas i na swiecie serwisy pracuja troche inaczej....
Mr0wa_1991 Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 LOL ! Kazal mu potem placic za te szprychy czy "gratis od firmy" ?? :lol: Chyba bym go zabil jakby mi cos takiego zrobil i jeszcze kazal za szprychy zaplacic :evil:
omen Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 A trzeci watek,zna ktos dobrych serwisantow ze slaska:>?A czwarty to pytanie: myslicie czy mozna sie umowic z serwisantem tak,by on diagnozowal i dokonywal przegladu technicznego i konserwacji przy mnie? cmoki:* hmm. piekary ślaskie mmbike.;] prowadzi to dwóch chłopaków z siemców. bardzo spoko kolesie, jestem u nich stałym bywalcem a jak sie Cie polubia to jeszcze rabacik dostaniesz. tu masz ich stronke. www.mmbike.pl
PiK Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam. Szukam jakiegoś taniego zestawu narzędzi rowerowych - nie mam ochoty kupować każdego klucza osobno, poza tym chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu. Przyznam, że nie znam się na naprawach roweru, więc nie wiem w zasadzie, co jest niezbędne, a bez czego można się obejść. Wypatrzyłem na Allegro takie oto aukcje: 1. http://www.allegro.pl/item185657684_wspani...a_allegro_.html Najmniejszy i zarazem najtańszy "zestaw". Wydaje mi się, że jednak nie byłby wystarczający. 2. http://www.allegro.pl/item186499035_superb...elementowy.html Druga tańsza propozycja, ale też sie waham, czy wystarczy. 3. http://www.allegro.pl/item183481508_nowa_w...raw_rower_.html Pełna walizka z narzędziami, chyba najtańsza taka na Allegro - większość podobnych oscyluje w granicach 200zł . Chciałbym, żeby narzędzia te pozwoliły mi na rozebranie/złożenie całego roweru i wykonanie większości napraw, a jak już mówiłem, nie znam się na narzędziach, i nie wiem, ile z nich jest do tego naprawdę potrzebne. Cena też najlepiej, żeby była jak najniższa. W związku z tym proszę o porady, może też macie jakieś własne propozycje - czekam na odzew
turek Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam Potrzebuje pomocy a mianowicie zmianiłem z tylu detke wszystko ok zdjąłem koło przerzutke ok ok ok.Zakładam z powrotem i koło ma takie luzy i lata na prawo i lewo(na boki).Co mogłem zrobić zle?Nie chce dawać do serwisu ponieważ uważam że to jest prosta sprawa ale dla mnie kłopotliwa.Prosze o pomoc.Na życzenie foty ale wiecie pewnie o co chodzi.
Xanagaz Napisano 21 Kwietnia 2007 Autor Napisano 21 Kwietnia 2007 Zobacz czy piasta jest dobrze skręcona oraz czy koło nie jest krzywe samo z siebie.
hudy Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Pik - przykrą prawdą jest, że część narzędzi z tej skrzynki jest jednorazowego użytku. Osobiście jednak doradziłbym Ci kupienie narzędzi oddzielnie. Jeśli mi napiszesz jaki zakres prac przy biku chcesz przeprowadzać i jak często to mogę Ci napisać ewentualnie jakie narzędzia powinieneś kupić.
Raptor Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Pik trzeci zestaw jest najlepszy, ale zastanów się ile razy na rok zdejmujesz korby, albo wykręcasz suport? Najbardziej przydatne są: Podstawowy zestaw kluczy imbusowych -8mm do korb -5mm prawie do wszystkiego, klamki, manetki, hamulce, mostek, sztyca, przerzutki -6,4 czasami się przydają -mniejsze imbusy są przy kółkach od przerzutek i przy przykręcanych gripach klucz do nypli Łyżki do opon bardzo przydatna rzecz, przy niektórych typach opon niezbędna. klucz do kasety + ewentualnie bacik (sam obchodzę się bez) zestaw płaskich kluczy Niezbędnym minimum są imbusy i polecam kupić jakieś dobrej firmy. Kiepskie imbusy się wycierają i niszczą gniazdo śruby. Klucze kupuj wtedy gdy będą ci potrzebne. Tak jak hudy napisał, zestaw narzędzi zależy co chcesz robić przy rowerze.
turek Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Xanagaz wielkie dzięki poprostu dokręciłem piaste i wszystko jest ok.
kusak Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 jedna kwestia - moje v-ki z równoległym prowadzeniem klocków (dokładniej xt) złapały charakterystyczny dla nich lekki luz - da się go jakoś wyeliminować?
anulkaa Napisano 4 Maja 2007 Napisano 4 Maja 2007 Ok. To jest niezłe: Bicycle Flat Tire Repair Tire Remove Removal Jim Langley Bike Repair oraz Bicycle Flat Tire Repair Tire Installation Jim Langley Bike Repair Dlaczego mnie tak nigdy nie wychodzi?
nigga91 Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Nie wiem czy ja jestem jakiś superutalentowany czy coś ale od kiedy jeżdże na rowerach (6-7 rok życia) wszystko robie sobie sam...ostatnio nawet suport odkręciłem kombinerkami ;D Nie no ale pomysł całkiem spoko Tia fajnie że koleś pokazuje to na kółkach od szosówki z bezdętkową oponką ;] Żeby moje opony zmusić do posłuszeństwa musieliśmy z kumplem caciągać z całej siły łyżką, a ten kolo cyk i palcami założył ;D
lukas_t1 Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 z niektórymi oponami szosowymi tez wcale nie jest kolorowo, ich zdjęcie bez łyżek jest totalnie niewykonalne (mając łyżki to ledwo ledwo...)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.