guciu69 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Napisano 5 Kwietnia 2013 Znalazłem te opony po 95 zł za sztukę.
dziobolek Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Masz na myśli Schwalbe Marathon Dureme Performance??? Nie, żebym Cię namawiał, ale jakoś nie widzi mi ta opona - bieżnik wygląda na... hałaśliwy. Na dzień dzisiejszy, Continental Touring Plus w CRC z przesyłką wyjdzie Cię tyle samo, o ile nie deczko taniej
guciu69 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Napisano 5 Kwietnia 2013 Z opisu wyglądają i opinii wydają się ciekawe. Acz fajnie poznać opinie innych na czy to forum polega.
dziobolek Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 Tak mi się przypomniało, bo ostatnio, kiedy mój rower był unieruchomiony, korzystałem z roweru syna i żony, i wtedy doceniłem taki parametr jak hałas podczas toczenia. On ma w swoim rowerze jeszcze "fabryczne" jakieś niby semi-slick Authora, ale podczas jazdy, to one najzwyczajniej mnie drażniły jakimś dziwnym buczeniem. Jeżdżąc na swoich Michelin Cyclocros Jet, to ja mam ciszę "pod kołami" i to samo w rowerze żony, której właśnie niedawno założyłem nówki Continental Touring Plus. A bajer w postaci paska odblaskowego na boku opony - +100 do lansu
guciu69 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 A co powiecie na to Continental Tour Ride 28 x 1.60 (42-622)? Albo ten model vittoria adventure touring?
AVC Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem od kilku lat świetnego roweru Giant X Sport 1 (28' x 1,75) ale okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi ani na asfalt (są wolnejsze od opon z kostkowanym bieżnikiem np. Schwalbe Smart Sam) ani na bezdroża (na nich miałem upadek bo nie miały trzymania bocznego bieżnika na trawie) no chyba, że to podróbki bo firma uznana w przemyśle samochodowym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.