Skocz do zawartości

[rekawiczki] Specialized

szynas222

Rekomendowane odpowiedzi

Może trochę pomogę w sprawie XC Lite. Mam takie rękaiwczki od 3 tygodni co prawda ale coś już mogę chyba o nich napisać.

Ja jeszcze nie mam problemów z nerwami (tymi łokciowymi) więc na żelu mi nie zależało, szukałem rękawic lekkich, miękkich na niezbyt długie (10-20km) leśne wjazdy i zjazdy. I takie są te XC Lite'y. Żeby jakoś to opisać: góra rękawicy to nylon taki z rajstopek prawie że damskich, spód to cienka jak grafen skóra. Rękawic nie czuć na rękach podczas jazdy. Na kciuku i palcu wskazującym są nitki podejrzewam, że ich celem BYŁO ułatwienie obsługi smartfona ale nie naciszyłem się tym bajerem szybko bo po 2 dniach się... odpadły były. Mimo to endomondo idzie odpalić i bez nich. 

• 3 tygodnie później...

Stosuję Spece letnie - długie i krótkie Bg Gel i Bg Comp z wkładkami żelowymi.

Tłumią i trzymają bardzo dobrze, przyzwoicie wentylują. Ale pierwsze wymagały

reperacji przez specjalistkę od igły i nici. Przeglądnąłem trochę sztuk w stacjonarnym

i po znalezieniu kilku niedorobionych, nie radzę kupować w ciemniaka.

• 3 tygodnie później...

Co sądzicie o tych? LINK do aukcji

Witam szukam tych rekawiczek niestety nie moge nigdzie znalezc....

http://specialized.waw.pl/1/1729/1986/2109/2110/2129/

Dobra opcja bo mozna jeszcze uzywac na szosie jak i mtb

Dobre jeszcze te ale raczej zel slabo do szosy...Pytanie jak ten zel sie trzyma dlugo...Producent zapewnia ze dzieki niemu mnie obciazony staje sie nerw lokciowy ale nie wiem ile w w tym prawdy....

http://www.specialized.com/pl/pl/ftr/gloves/mountain-bike-gloves/body-geometry-gel-wiretap-long-finger

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja na MTB tylko z dlugim palcem smigam. Rece sie nie brudza, jakos pewniej sie trzyma kiere i klamki, zdecydowanie bardziej mi takie pasuja. Dziewczyna smiga w Specach z zelem i bardzo sobie chwali dopasowanie do dloni, przewiewnosc i jakosc zelu.

Ja juz się bardzo przyzwyczailem do długich palcow i jak najbardziej polecam, nawet w cieple dni. Wieksza kontrola, można bez bólu hah dotykać syfu, a dobrego lepiej wyglądają

Wyklepane z Nexus 7

Witam kupilem rekawiczki w rozmiarze L na zdjeciach ponizej specialized....Tylko nie wiem czy nie sa za male sami ocencie mam 192cm wzrosrtu....Teraz sa w miare obcisle nie wiem facet w sklepie powiedzial ze sie rozciagna...Czy z przodu nie wcinaja sie za bardzo w dlon jakby byly za krotkie?? Przymierzalem w sklepie XL ale wydawaly sie luzne troche materialu sie zbieralo od wewnetrznej czesci dloni....Palce na koncach tez mialy luz lekki czwego w L nie ma...Gosciu w sklepie powiedzial ze xl za duza dla mnie bo sie pozniej rozciagna i beda latac...Prosze doradzcie bo nie wiem czy ich nie wymieniac a sprawa jest pilna.....

post-150468-0-68887100-1373556535_thumb.jpg

post-150468-0-04141200-1373556661_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...