Skocz do zawartości

[rekawiczki] Specialized

szynas222

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie jakie rekawiczki wybrac...Z zelem czy bez? Z rzepem czy bez...Wygodniejsze mi sie,wydaja bez...Producent podaje ze zel zmniejsza obciazenie nerwu lokciowego nie wiem ile w tym prawdy oraz czy ten zel po miesiacu sie nie wyrobi...Te z zelem sa sporo drozsze oto linki tych nad ktorymi sie zastanawiam prosze o sugestie..

1. www.bikekatalog.pl/2013/ubiory/206/foto:1/

2. http://www.bikekatalog.pl/2011//ubiory/978/Specialized.XC.Lite/

3. http://specialized.waw.pl/1/1729/1986/2109/2110/2111/

4. http://specialized.waw.pl/1/1729/1986/2109/2110/2124/

Nie wiem tez czym sie roznia 3 od 4

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dużo jeździsz? W jakich warunkach?

Co do rzepów, ja już więcej takich nie kupię, kupiłem niby niezłe rękawiczki i ogólnie ok, choć sprzedawczyni mnie zapewniała, że rzep da radę, po miesiącu już przestały trzymać, cho póki co nie ma problemu, bo ładnie kurtka je dociska, ale jak zmienię okrycie... to zobaczymy... ale takie powiewające zapięcia mogą wkurzać....

Napisano

Potrzebne mi sa na mtb i szose xc lite sa fajne tylko nie maja zelu...nie wiem jak to sie sprawdza...

Napisano

Opcje Wiretap możesz sobie odpuścić. Mam i powiem szczerze że nie ma ŻADNEJ różnicy w porównaniu do zwykłych rękawiczek Speca . I w jednym i w drugim przypadku można obsługiwać ekran dotykowy

Napisano

Używałem kilku par rękawic Speca (co prawda bez palców) - problem z rzepami nie istnieje aż do śmierci rękawiczek.

Zel pewnie,że warto,tylko uwaga na chwyty,jeżeli są drobno "ząbkowane" zniszczą rękawiczki.

Napisano

Jak znalazl na szose........

Mam te z zelem, przewiewne, wygodne, fajne rekawiczki.

Zawsze kupowalem z wkladkami i tak jakos zostalo, co nie oznacza, ze xc lite nie beda wygodne, aczkolwiek, to sam material.

Jak masz wygodne, chwyty i owijke, powinny wystarczyc.

Napisano

Ale ja chce jedne rekawiczki stosowac na mtb i szose tez same...W mtb mam chropowate raczki wiec pewnie te z zelem szybko sie wyrobia...generalnie slyszalem ze zel sie obija po miesiacu...nie wiem moze te xc lite...

• 2 tygodnie później...
Napisano

A te z pierwszego linka to jakie sa?

Krotkie pokazalem, ze wzgledu na wkladke zelowa.

Rozumiem ja wezme z dlugimi palcami tylko zastanawia mnie jak dlugo ten zel sie trzyma w rekawiczce czy szybko sie wyrabia oraz czy zapewnienia producenta o mniejszym wplywie na nerw lokciowy sa prawdziwe....Nie wiem tez jaki rozmiar wybrac bo w sumie bede musial na odleglosc kupic nie mam mozliwosci niestety zmierzenia...Ale mysle ze raczej rozmiar xl przy wzroscie 192

Napisano

Bez przedniego amortyzatora to chyba żadne rękawiczki nie zrekompensują dziur na drodze ? a poza tym jak te z długimi palcami sprawdzają się w lato w dni upalne ? 

Napisano

Ja chce je stosowac w mtb i na szosie podobaja mi sie xc lite bez zelu....ale w sumie moglbym miec z zelem jesli rzeczywiscie ten zel pomaga na nerw lokciowy bo mam z tym problem...

Napisano

Nie ma problemu z dostawą do polski ? Szkoda ze to nie amazon, zamawiał bym bez namysłu  :). Zobaczę co to za strona i jakie warunki.

Ten pierwszy sklep nie wysyła poza granice państwa, a w drugim brak M :(

Napisano

Problem w tym ze kupowanie rekawiczek na oko nie jest dobrym pomyslem bez przymierzania...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...