Skocz do zawartości

[Amortyzator] DT SWISS XRM 100 - warto kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj...nie wiem czy potrafie Ci pomoc bo sam mam "XRC 100 race" ale z tego co sie doczytalem po roznych testach i forach to w Twoim wypadku jesli to jest "Single Shot" (bo za te cene nie sadze by byl to TWEN)-to moga wystapic problemy w jego pracy i to roznego typu...jeden pisze ze nie moze go dopompowac wiecej jak 6bar,inny znowu ze nie amortyzuje tak jak trzeba...itp;krotko mowiac bylo kilka opini negatywnych ale i kilka takich ze uzywaja go od roku lub 1,5...przejechali po 3000-4000 km i jest wszystko OK,ja powiem Ci tak; zanim kupilem mojego to podobnie do Ciebie najpierw poczytalem dziesiatki opinii a nastepnie rozmawialem z serwisem w Obornikach i z DT w Szwajcarii...jedni i drodzy potrwierdzaja opinie tego co jest napisane na forach czyli Single Shot - Never - za toTwen Shot jest jak najbardziej ok,a wynika to z roznic w konstrukcji...ja z mojej strony moge Tobie tylko powiedziec ze po roku jazdy na tym amorze jest wszystko cacy.

• 3 tygodnie później...

Panowie mam nastepujacy problem

amortyzator dt swiss xrm 100
piasta xtr 975
tarcza shimano na pajaku
zacisk piasty bolt on lub xtr

mam taki problem ze kolo zaczyna mi obcierac w czasie wyboistych zjazdow, skokow itp
poprostu jak mnie pozadnie wytrzepie to kolo zaczyna latac, nie jakos znacznie ale na tyle ze zaczyna dzwonic tarcza

mocniej juz za bardzo sie nie da dokrecic, tarcza jest prosta, problem ewidetnie jest w trzymaniu sie kola w hakach

jakies pomysly ?

Ten zacisk RWS pod zwykłą szpilkę to sobie można ... powieśić na ścianie ;) , nie wiem co kolega chce zmieniać a czego nie , jedyna możliwość faktycznego poprawienia sztywności to zacisk z ośką 9 mm, i to co piszę to jest wiedza praktyczna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...