Skocz do zawartości

[Amortyzator] Reba- tlumik

Rekomendowane odpowiedzi

witam, doszla dzisiaj do mnie reba uzywana reba team, ten starszy model i jest jedna rzecz ktora mnei zastanawia, bowiem na tlumiku na tym pokretle od gate jest luz, cale te pokretlo pracuje gora/dol na okolo 1mm. w dodatku od zewnatrz tj. pod kapslem od blokady,tlumik jest troche tlustawy jakby od oleju, nie wiem jak on dziala, odwrocilem go do gory nogami i popracowalem nim troche jednak nic nie wycieklo.

Możliwie, że pod pokrętłem tłumienia nie masz polimerowej podkładki, która ułatwia poślizg jak i niweluje luz.

Brak tej podkładki nie jest jakimś większym problemem.

https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PeNySerwisRockShoxRvl#5564324335432433602

Podkładka jest koło niebieskiego pokrętła.

Co do wycieku, to zapewne cieknie z pokrętła regulacji gate.

Używaj widelca i obserwuj co się dzieje, jeśli wyciek będzie się pojawiał, to czeka Cie uszczelnienie korka tłumika.

mozliwe ze nie ma tej podkladki bo luz jest gdzies na grubosc tej podkladki, albo jest i padlo cos innego trudno gdybac gdy jest to wszystko skrecone. Co potrzebowalbym do wymiany tego korka, mozna kupic zestaw naprawczy czy trzeba jakos samoemu korek wyrzezbic?:P

Jeśli nie używasz pokrętła regulacji tłumienia, zwanej też blokadą skoku, to możesz dać gumowy o-ring.

Jeśli używasz, to pozostaje Ci pójście do sklepu z armaturą/hydrauliką i szukanie polimerowej podkładki, tudzież innej, ułatwiającej poślizg pokrętła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...