Skocz do zawartości

[rower] od czego zaczac skladac rower?

niko98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc wam

chial bym zaczac skladac rower i tu mam problem od czego mam zaczac kupowanie czesci ?

dzieki za odpowiedzi

Napisano

Jeżeli planujesz składanie jako proces długoterminowy to od ramy i widelca. Chyba, że składanie mam być całkowitą modyfikacją obecnego sprzętu.

Pamiętaj, aby największą wagę przyłożyć do ramy. To szkielet roweru i decyduje o właściwościach jezdnych.

Zwróć uwagę na wysokość amorka przy dobieraniu.

Napisano

Jeżeli planujesz składanie jako proces długoterminowy to od ramy i widelca. Chyba, że składanie mam być całkowitą modyfikacją obecnego sprzętu.

Pamiętaj, aby największą wagę przyłożyć do ramy. To szkielet roweru i decyduje o właściwościach jezdnych.

Zwróć uwagę na wysokość amorka przy dobieraniu.

mam okazje kupic biala reba za 400 zl rure sterowa ma 20 cm , nie za krotka rurasterowa ?

Napisano

20cm to nie jest jakoś strasznie krótka. Ale nie licz, że będziesz miał kilka podkładek pod mostkiem (pewnie 2 będą).

Wszystko zależy jeszcze jaka rama, bo mają krótsze i dłuższe główki. Dodatkowo zależy od sterów.

Napisano

bede szukal ramy do max. 700 zl

zastanawialm sie nad rama cube,author tractio i jakals meride

ps mam 1,72 i 14 lat czy bedzie pasowala rama 17 calowa?

Napisano

Tyle, że ta rama to bardzo krótki wynalazek, stanowczo odradzam zakup bez przymiarki i upewnienia , że będzie pasowała, żeby nie było żalu ...

Do tego rama ma krótką bazę kół - za krótką jak na rower trail ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...