Skocz do zawartości

[rower] No Saint Angel - prośba o ocenę roweru

Delarte

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W oko wpadł mi używany rower na ramie No Saint Angel, ale mam pewne wątpliwości (napisane przy poszczególnych częściach) co do użytych części oraz stanu tego roweru, szczególnie zębatek korby. Specyfikacja roweru:

- rama - No Saint Angel rozmiar 20"

- stery - Ritchey WCS

- mostek - FSA

- kierownica - FSA

- manetki - Sram X0

- klamki - Dia Compe

- chwyty - Shimano

- amortyzator - Rock Shox Reba (wymieniony olej i oringi) + manetka blokady

- koło przód - piasta Shimano Deore, obręcz X-Plorer

- koło tył - piasta Shimano Deore LX, obręcz Accent Pathfinder tutaj pierwsza moja wątpliwość, różne piasty i obręcze... jaki w tym cel?

- korby - Shimano Deore Hollowtech II (nowe) druga wątpliwość: stan na foto wskazuje raczej na spore zużycie, więc nowe są ramiona korby? jakie są w takim razie blaty?

- suport - Shimano Deore Hollowtech II (nowy)

- łańcuch - Shimano Deore (nowy)

- kaseta - Shimano Deore (nowa)

- przerzutka przednia - Shimano Deore LX

- przerzutka tylna - Sram X9

- sztyca - ZOOM

- siodło - Scape ( minimalnie uszkodzone jak na zdjęciu)

- hamulce - Shimano Deore XT

- koszyk na bidon - Zefal

- opony - Schwalbe Racing Ralph i Geax Saguaro (zwijane)

- neopren - NoSaint

Wątpliwości mam też do pracy całego napędu, wszystko jakby trochę z innej bajki (kaseta shimano, przerzutka sram, manetki sram, przerzutka przód shimano)

Rowerem jestem zainteresowany ze względu na myślę atrakcyjną cenę, dlatego proszę o opinię bardziej doświadczonych czy wart jest tego zainteresowania.

link do aukcji: http://allegro.pl/no...3135725787.html

Napisano

kaseta widac ze duzo nie ma przejechane

zebatki etz dobrze wygladaja

na amorze widac ze sciera sie juz anoda chyba ze tak swiatlo pada ale to normalne jak to jest rocznik 09

co do napedu ze sram i shimano to nie ma zadnego wplywu; wszystko jest kompatybilne

kola widac ze wlasciciel skladal sobie sam dlatego sa rozne firmy

nie da sie kupic obreczy shimano w sklepie

Co do ceny to podejrzanie niska

jak juz bys bral rower to bierz za pobraniem co wyjdzie 10 zl drozej, a do tego zebys mial mozliwosc obejrzenia towaru przy odbiorze. W razie czego odeslesz z powodu niezgodnosci towaru z tym co bylo w aukcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...