Tumek Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Hej Drodzy Forumowicze otóż jestem sobie majster co uważa że jak se sam zrobi to lepiej ale bywają sytuacje gdzie nie ma rady Postanowiłem kupic ramę Meridy Crossway 8300 miłem kilka rowerów dawców i wszystko szło świetnie dpouki nie założyłem niemieckich kół 28, oś prosta, koła mają zaciski cali z przodu bez problemu wszystko natomiast tył .... :twisted: po zamocowaniu koła na miejscu strasznie ściąga je do do lewej części widelca .... i kombinowałem oś wyciągałem i przesuwałem i nic ... nadal przy samiutenkim widelczyku Czy są jakieś opcje czy musze nowego koła szukać gotowego ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 ja bym się z tym raczej nie bawił ale to może być wina zacisków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oswaldini Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 z autopsji wiem iz przy budowie tylniej piasty LX od strony lewej (tam gdzie nie ma kasety) sa dwie podkladki, jedna dluga (ok 6-7mm) i jedna krutka (ok 2-3mm), od prawej zas jest jedna mala zeby tylko nakretke sie dało okdrecic bez sciagania kasety, jakbym miał taki problem pokombinowalbym z podkladkami tego typu. na pewno da sie to rozwiazac bez kupna nowego kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.