Skocz do zawartości

[allegro] pytanie dotyczące aukcji

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

panowie, odpowiecie mi na jedno pytanie?

Licytowałem tarcze, pakiet 11 sztuk, aukcja miała zakończyć się wczoraj (2.04) o godzinie 22.59, dziś patrzę, a nagle aukcja jest przedłużona do dzisiaj, do 22.59..

Co to za patent i czy coś takiego jest dozwolone?\

dodam iż posiadam dowód że aukcja miała skończyć się wczoraj, na co posiadam dowód (mail potwierdzający podbicie..)

Myślę że to nie przez ten atak. Miałem już tak ze trzy razy na allegro. Myślę że to sprzedający ma taką opcję jeżeli wylicytowana suma go nie zadowala. Nie wiem jak to od strony technicznej robią ale to zbyt popularne zjawisko żeby było inaczej :P Mnie osobiście krew zalewa jak sprzedawcy ustawiają cenę minimalną a aukcja zaczyna się od niższej sumy, dwa tygodnie licytacji, kilka osób czeka w napięciu i okazuje się że "sprzedaż została zakończona, cena minimalna nie została osiągnięta", skoro jest minimalna cena za którą sprzeda towar to niech ustawi licytację od tej kwoty!

Co prawda dawno już nie występowałem jako sprzedawca, ale z tego co pamiętam, ustawienie ceny minimalnej uprawnia jedynie do wycofania oferty, jeżeli cena nie osiągnie deklarowanego minimum. Nie przypominam sobie, aby była opcja przedłużenia, gdy zostały już złożone oferty.

• Mod Team

Myślę że to nie przez ten atak. Miałem już tak ze trzy razy na allegro. Myślę że to sprzedający ma taką opcję jeżeli wylicytowana suma go nie zadowala.

Nie nie ma takiej opcji, gdyby tak było aukcje mogłyby się ciągnąć latami.

Mnie osobiście krew zalewa jak sprzedawcy ustawiają cenę minimalną a aukcja zaczyna się od niższej sumy, dwa tygodnie licytacji, kilka osób czeka w napięciu i okazuje się że "sprzedaż została zakończona, cena minimalna nie została osiągnięta", skoro jest minimalna cena za którą sprzeda towar to niech ustawi licytację od tej kwoty!

Z takim podejściem słabe wyniki sprzedaży byś osiągał. Jak wystawisz przedmiot od złotówki rośnie Ci popularność aukcji, a tym samym ilość potencjalnych chętnych, zwiększasz szansę sprzedaży. Człowiek myśli sobie - tyle osób licytuje to na pewno musi być coś wartego uwagi. Inna sprawa, że jak jest ustawiona kwota minimalna, tu już jest gorzej, bo w psychice leży taka myśl, ze to jednak nie będzie okazja.

Na allegro niema opcji przedłużenia aukcji.

A jeżeli licytujesz przedmiot z cena minimalna od razu widzisz czy została osiągnięta czy nie. Sprzedający zawsze może rozważyć najwyższą ofertę a dzięki temu nie jest zobowiązany do sprzedaży za cenę, która go nie satysfakcjonuje.

Hej .Po wpisaniu w Google "allegro" , u mnie z prawej strony pojawia się komunikat o takiej treści :

"...Przedłużamy o 24h oferty trwające oraz kończące się dzisiaj pomiędzy 10:16:00, a 16:21:59, czyli w czasie kiedy 20% z Was nie miało dostępu do serwisu....."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...