Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampka tylna w okolicach 120 zł

grzybak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O 3 tryby pracy za dużo jak nie ma pamięci.

60lm to już trochę dużo, jak ma skupienie latarkowe, to do kitu. Mamy być widoczni, a nie oświetlać drogę.

Czas działania 5 godzin, trochę mało w porównaniu do innych też mocnych.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też zakupiłem lampke Walle. W moim 3 letnim kellys nightwach urwał się uchwyt. Porównując moc świecenia duży plus dla Walle :thumbsup:

Napisano

ja polecam lampe 3 diodowa za 7 zł z marketu, włożyłem akumulatorki i dlugo trzyma:)

bardzo dobrze i wystarczajaco swieci - po co płacicie więcej za tył?

przód rozumiem ale tył ?

Napisano

Taka za 7,- na miasto starczy, ale jeśli ktoś jeździ trochę dalej i wraca po nocy to im szybciej Ciebie zobaczy kierowca na drodze to tym lepiej. Nie ma co popadać w drugą skrajność i kupować najtańsze bo warunki pogodowe są zmienne, a światło musi z nimi sobie poradzić. Walle nadaje się do tego doskonale jak za mocno przeszkadza światło jadącym z tyłu można ją trochę opuścić w dół i będzie ok.

Napisano

Taka za 7,- na miasto starczy, ale jeśli ktoś jeździ trochę dalej i wraca po nocy to im szybciej Ciebie zobaczy kierowca na drodze to tym lepiej. Nie ma co popadać w drugą skrajność i kupować najtańsze bo warunki pogodowe są zmienne, a światło musi z nimi sobie poradzić. Walle nadaje się do tego doskonale jak za mocno przeszkadza światło jadącym z tyłu można ją trochę opuścić w dół i będzie ok.

lampa za 7zł mruga szybkim swiatłem nie bez powodu - mrugajaca jest lepiej zauwazalna i bardziej przykuwa wzrok...

opuszczanie lampy w dół spowoduje przesuniecie mocy światła w doł tak wiec w rezultacie osłabienie - czyli ten sam efekt jak ze zwykłą...

To jest paranoja, w nocy widać ją bardzo dobrze, w dzień nie widać jej swiecenia- to nie światło stopu aby i w dzień było widoczne :)

zapalniczki i komórki na koncertach widac z daleka dobrze a co dopiero 3 diody mrugajace - widocznosc co najmniej 200metrów.

Osobiscie założyłem wentyle świecące - niby śmieszne ale widoczność z boku roweru niesamowita - w końcu każdy samochod mnie widzi gdy przejezdzam z chodnika na ulice i nie martwię się czy odblask jest pod prawidłowym kątem:)

Napisano

opuszczanie lampy w dół spowoduje przesuniecie mocy światła w doł tak wiec w rezultacie osłabienie - czyli ten sam efekt jak ze zwykłą...

Nie mówię żeby tak opuścić aby oświetlało drogę za rowerem tylko delikatnie by główna wiązka światła była pod kątem.  Te 200m w nocy jak samochód leci koło setki albo i lepiej to bardzo nie wiele...
Napisano

Niestety ale chyba wszyscy się mylicie odnośnie skuteczności tylnej lampki. Ja przez wiele lat kupowałem, testowałem tylne lampki i kilka z polecanych mam a mimo to szukałem dalej. I znalazłem taką lampkę. Jest lampka 2x 0,5 W dająca światło długie jak i rozproszone czy 2 w 1. Co to daje...Jesteś widoczny z bardzo daleka oraz w warunkach ograniczonej widoczności... a także z bardzo bliska pod ostrym kątem czyli np w trakcie wyprzedzania. W efekcie obserwuję, że w nocy samochody wyprzedzają mnie w bardzo dużej odległości. Nareszcie przestałem szukać bo mam idealną lampkę

c103ed9bed0ea37832bfd5c42e887bc1.jpg

A lampka wcale nie jest droga. Kosztuje mniej niż 100 pln

Napisano

No o takiej przecież piszemy :)  też mi przewinęło się trochę lampek przez ręce i walle jest póki co najlepszą z wszystkich. Nieduża, lekka, dobrze świeci czego więcej chcieć.   

Napisano

A lampka wcale nie jest droga. Kosztuje mniej niż 100 pln

lampka identyczna jak walle a 2x drozsza?! :D

wg mnie walle to idealny kompromis. cena nie jest duzo wyzsza niz zwykle lampki markowe a duzo lepiej swieci

jak ktos kupuje swoja pierwsza lampke to proponuje nie marnowac kasy i kupic docelowy produkt

Napisano

Teraz troszkę tańsze są te lampki. Walle dorwałem za 45zł a bliźniaczy model jw na zdjęciu Author Duplex kosztuje 60zł :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...