Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampka tylna w okolicach 120 zł

grzybak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po raz drugi proszę o pomoc w wyborze oświetlenia tym razem na tył. Potrzebuję coś porządnie wykonanego z dobrym mocowaniem żeby można było bez problemu wypinać lampkę idąc do sklepu. Bardzo podoba mi się CatEye TL-LD650 Rapid 5 nie wiem tylko jak to świeci. Proszę o opinie w sprawie tego Rapid'a 5 i propozycje innych modeli. Budżet to 120 złotych.

Napisano

A niedawno sprzedałem TL-LD1100 za 50,- i to ciężko było znaleźć chętnego ;) fajna lampka, ale za ciężka. W tej chwili mam coś na wzór wallego i świetnie się spisuje. W tl-ld1100 wkurzające jest zmiana trybów świecenia dla każdego rzędu led oddzielnie, ile to się czasem trzeba było na pstrykać żeby ustawić to co się chce albo po prostu wyłączyć. Mogli by to poprawić.

• Mod Team
Napisano

Mactronic Cosmo, małe lekkie, świeci bardzo bardzo dobrze. W jasnym sklepie sprawdzałem i raziło po oczach, więc po ciemku myślę, że byłby hit.

Napisano

Polecam Cateye Reflex TL-LD560. W Twoim budżecie i jeszcze na akumulatorki wystarczy.

Świeci mocno, długo, różnorako :) I do tego ma od razu odblask (homologowany) co wg naszego prawa jest istotne. Łatwo wypiąć i schować do kieszeni (ale nie ma obawy, że samo wypadnie). Na 2 rowerach takie mam, polecam :)

Napisano

Polecam Mactronic Walle BPM-2SL. Świeci bardzo dobrze i jest widoczna z bardzo daleka.. Tak jak kolega evildick uważam że mocniejsza to już troche przesada, bo i na tą ludzie jadący za tobą często narzekają że jest za mocna :)

Pzdr

Napisano

Dziękuję bardzo za wszystkie sugestie. A czy w lampce Mactronic Walle BPM-2SL mocowanie do sztycy całej lamki jest bezproblemowe i czy odpinanie elementu świecącego od mocowania jest szybkie i sprawne? Używał może ktoś z szanownych forumowiczów lampki SMART RL321R  http://allegro.pl/lampka-tylna-smart-rl-321r-0-5w-led-legenda-i3137818446.html Zastanawiam się jak ona wypada w porównaniu z walle'ym. 

Napisano

A czy w lampce Mactronic Walle BPM-2SL mocowanie do sztycy całej lamki jest bezproblemowe i czy odpinanie elementu świecącego od mocowania jest szybkie i sprawne?

Mocowanie do sztycy jest bardzo proste, masz coś na kształt opaski zaciskowej (pasek+śrubka, im bardziej wkręcasz śrubkę tym mocniej zaciskasz pasek). Odpinanie lampki od mocowania również jest sprawne (mimo tego lampka trzyma się na uchwycie stabilnie), jeżeli chodzi o otwieranie lampki (np. w celu wymiany baterii) też nie ma nic skomplikowanego :) (najłatwiej monetą, bądź szerokim śrubokrętem)... W razie problemu z mocowaniem do sztycy (połamanie uchwytu, czy innej biedy) nie ma problemu z jego dokupieniem ;)

Pzdr

Napisano

różnica jest tylko taka, że walle ma jedną skupiającą, a drugą rozpraszającą soczewkę. Moc jest taka sama.

a jak wypada wlasnie to rozpraszanie w przypadku tej lampki?

chce zmienic obecna najtansza lampke na cos mocniejszego. musi koniecznie byc widoczne pod prawie dowolnym katem (od tylu oczywiscie)

z przodu juz mam cos lepszego ;) 

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 11 Kwietnia 2013 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 11 Kwietnia 2013 - Brak powodu

Witaj Pawle;-)

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Po raz drugi proszę o pomoc w wyborze oświetlenia tym razem na tył. Potrzebuję coś porządnie wykonanego z dobrym mocowaniem żeby można było bez problemu wypinać lampkę idąc do sklepu. Bardzo podoba mi się CatEye TL-LD650 Rapid 5 nie wiem tylko jak to świeci. Proszę o opinie w sprawie tego Rapid'a 5 i propozycje innych modeli. Budżet to 120 złotych.

Zerknij na nową ofertę energizera, tu masz testy i dużo zdjęć:  http://tnij.org/vaeh

a tu film: http://tnij.org/vaeg

Napisano

Zobacz sobie:

http://princetontec.com/swerve

System mocowania jest genialny w swojej prostocie i zapniesz lampke gdzie chcesz, sztyca, sztyca aero, widelki, bagaznik, sakwa, plecak... Brdzo solidne wykonanie, nie musisz sie martwic o te gumy do mocowania, sa naprawde dobre. Uzywam i jestem bardzo zadowolony.

Napisano

Wybrałem Mactronic Walle BPM-2SL i jestem zadowolony. Tak jak pisali koledzy mocniejsza lampka byłaby przesadą. Bardzo dziękuję wszystkim za porady.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...