Skocz do zawartości

[tarcza hamulcowa] Pomoc w wyborze do BR-M596

abt1

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zamiany V'ki na Deore BR-M596 (na razie sam przód). Wstępnie wybrałem 2 tarcze a dziś doszła trzecia z tego tematu, który jakimś cudem ominąłem. Nie ukrywam, że wzrokowo najbardziej mi odpowiada trzecia pozycja. Oto potencjalnie zakupy

1) Deore XT SM-RT76M 180mm

2) Avid HS1 180mm

3) Baradine DB-06

Założenia:

a) pod 6 śrub

B) ponieważ przechodzę z vki boję się dzwonienia, abym to psychicznie wytrzymał

c) brak ocierania abym nic nie musiał piłować itp.

Prosiłbym o pomoc w wyborze

Przymierzam się do zamiany V'ki na Deore BR-M596 (na razie sam przód). Wstępnie wybrałem 2 tarcze a dziś doszła trzecia z tego tematu, który jakimś cudem ominąłem. Nie ukrywam, że wzrokowo najbardziej mi odpowiada trzecia pozycja. Oto potencjalnie zakupy 1) Deore XT SM-RT76M 180mm

Mam ten sam zestaw co podajesz wyżej + klocki metaliczne Baradine i sobie chwalę bo tarcza sztywna, ciężko ją skrzywić i wyprostować, mi nie ociera, nie dzwoni (nawet przy skręcaniu) a po dodarciu hamuję 1 palcem i spokojnie mnie zatrzymuje (łącznie ponad 110kg).

Wad nie stwierdziłem.

• Mod Team

http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-hayes-avid-hope-accent-180mm-7-i3155875163.html tarcze accent. Proste, mocne i tanie. Mam takie z zaciskami 596 i cisza

Miałem te tarcze, 180ki. Przy większych prędkościach i na zakrętach lubiły sobie podzwonić (klocki metal), sztywność średnia. Niedawno zmieniłem na XTki i cisza zupełna. Niemniej Accenty jak za swoją cenę są OK.

Wyniki głosowania

3x Deore XT SM-RT76M 180mm

0x Avid HS1 180mm

0x Baradine DB-06 180mm

i nowy zawodnik 1x A2Z SPV 180mm

@przemokolarz dopóki nie zużyje oryginalne czyli organiczne a potem wymienię na półmetaliczne lub metaliki w zależności od siły hamowania organicznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...