abt1 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Przymierzam się do zamiany V'ki na Deore BR-M596 (na razie sam przód). Wstępnie wybrałem 2 tarcze a dziś doszła trzecia z tego tematu, który jakimś cudem ominąłem. Nie ukrywam, że wzrokowo najbardziej mi odpowiada trzecia pozycja. Oto potencjalnie zakupy 1) Deore XT SM-RT76M 180mm 2) Avid HS1 180mm 3) Baradine DB-06 Założenia: a) pod 6 śrub ponieważ przechodzę z vki boję się dzwonienia, abym to psychicznie wytrzymał c) brak ocierania abym nic nie musiał piłować itp. Prosiłbym o pomoc w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Każda z nich będzie OK. Wiadomo, że te na pająku będą sztywniejsze - ja mam XT i różnica w porównaniu do zwykłych tarczy Formuli jest kolosalna, no ale tu większość tarcz będzie różniła się na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Baradine. Jak chcesz mieć wszystkie zęby kup lepiej to xt http://lp1.pinkbike....p4pb7443546.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Akurat to z twojego zdjęcia to hope i sprawa z pękającymi pająkami jest znana. Baradine to bardzo dobra tarcza i na emtb są pochlebne opinie o niej http://emtb.pl/forumo/Thread-Tarcze-pływające-Superstar-components?page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Mam identyczny problem i też zastanawiałem się nad tymi baradine ale teraz już nie wiem. Ja myślę nad tarczami Deore i HS1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Lukaszs tarcza na pająku jest sztywniejsza oraz lepiej odprowadza ciepło od tarcz bez niego. A i powyższe zdjęcie krąży w sieci od "w ciul" czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Przymierzam się do zamiany V'ki na Deore BR-M596 (na razie sam przód). Wstępnie wybrałem 2 tarcze a dziś doszła trzecia z tego tematu, który jakimś cudem ominąłem. Nie ukrywam, że wzrokowo najbardziej mi odpowiada trzecia pozycja. Oto potencjalnie zakupy 1) Deore XT SM-RT76M 180mm Mam ten sam zestaw co podajesz wyżej + klocki metaliczne Baradine i sobie chwalę bo tarcza sztywna, ciężko ją skrzywić i wyprostować, mi nie ociera, nie dzwoni (nawet przy skręcaniu) a po dodarciu hamuję 1 palcem i spokojnie mnie zatrzymuje (łącznie ponad 110kg). Wad nie stwierdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 To mnie ktoś w błąd wprowadził hmm... a możliwe że hope. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abt1 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Przypomnę się. Na razie jeden głos na Deore XT SM-RT76M 180mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Drugi głos na deore xt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Trzeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Polecam A2Z SPV 180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomosz Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-hayes-avid-hope-accent-180mm-7-i3155875163.html tarcze accent. Proste, mocne i tanie. Mam takie z zaciskami 596 i cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A jakie masz klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-hayes-avid-hope-accent-180mm-7-i3155875163.html tarcze accent. Proste, mocne i tanie. Mam takie z zaciskami 596 i cisza Miałem te tarcze, 180ki. Przy większych prędkościach i na zakrętach lubiły sobie podzwonić (klocki metal), sztywność średnia. Niedawno zmieniłem na XTki i cisza zupełna. Niemniej Accenty jak za swoją cenę są OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie polecam wyrobu Shimano SM-RT54. Skrzywiła się, kiedy po hamowaniu 45-0 wjechałem na śnieg. Jednak po delikatnym prostowaniu jest ok. Wg mnie warto zakupić trochę lepsze tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abt1 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wyniki głosowania 3x Deore XT SM-RT76M 180mm 0x Avid HS1 180mm 0x Baradine DB-06 180mm i nowy zawodnik 1x A2Z SPV 180mm @przemokolarz dopóki nie zużyje oryginalne czyli organiczne a potem wymienię na półmetaliczne lub metaliki w zależności od siły hamowania organicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.