Grzeslaw Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam, zaczynam rozgladac sie po allegro za amortyzatorem i znalazlem 2 oferty; Amortyzator Fox Float 32 RL Fit 120mm Tapered 2012 (3145866816) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Magura menja 130 (3142178066) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Pytanie jeszcze czy beda odpowiednie do mojego unibike evolution;a 2012. Prosze o rade!!!! Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Menja będzie okej, Fox nie ponieważ ma tapered rurę sterową ze zwężaną średnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Czyli nie bedzie pasowal mi do ramy? A szkoda bo spelnial moje oczekiwania tylko ta rysa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 możesz poczekać na pewno się pojawią pod 1/18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Chce cos kupic na ten sezon, nowy nie wchodzi w gre;/ Szkoda wielkie dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Na przyszłość nie cytuj ostatnich postów - poczytaj regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Cóż, fabrycznie masz suntoura o skoku 100mm. Abstrahując od wspomnianej przez kolegę niepasującej rurze sterowej w Fox-e, nie nadają się oba ze względu na skok. 120mm Foxa i 130mm Magury znacząco zmieniłoby geometrię całego roweru. Jeśli rower ma zamontowany amor o skoku 100mm powinno się go zmienić na amor o takim samym skoku a i to może być ryzykowne ze względu na to, że rózne amory o tym samym skoku mogą być róznej wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 To jest rama xc więc amorek raczej nie większy niż 100mm nowego epicona bym polecał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Amortyzator to część, która cieżko pracuje w rowerze. Lepiej kup nowy. Za kwotę 800-900 kupisz nowego np. Suntour Axon-a. Ma całkiem dobre opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 możesz poczekać na pewno się pojawią pod 1/18 1 1/8" to jest poprawny wymiar Na przyszłość nie cytuj ostatnich postów - poczytaj regulamin Na przyszłość proponuję użyć funkcji zgłoś. My jesteśmy od pilnowania porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 @ Pixon - nie bądźmy tacy drobiazgowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A wiec mialem wczesniej scotta aspecta 55 wymienilem amortyzator na manitou minute 130mm i doskonale mi podpasowal, dlatego szukam 100mm +. Nie odpowiada mi praca suntour'a, generalnie wole kupic paro letni i zrobic mu serwis od razu niz kupic nowy szmelc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja wyraziłem swoją opinię popartą moim doświadczeniem. Rób co chcesz. A propos Suntourów-nie każdy jest szmelcem. Rozumiem, że oceniasz tą markę na podstawie tego amora który posiadasz i szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi. Jednak użytkownicy Epiconów i Axonów bardzo je sobie chwalą. Życzę więc owocnych poszukiwań i... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wsadzaj sobie tam co chcesz bo najwyrażniej nie pomykasz w terenie w którym taki skok w sprzęcie xc by przeszkadzał ale z łaski swojej nie używaj określenia „szmelc” w stosunku do tych dwóch Suntourów. Kłania się tu albo nie wiedza albo ignorancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Zdecydowanie ignorancja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Tego się obawiałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.