Szeex Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam wszystkich mam na imię Dawid mam 20 lat i pochodzę z Częstochowy, ostatnimi czasy chciałbym bardzo sobie kupić jakiś rowerek używany do 1000zł, wpadłem na oferte oto tej maszyny Na tym rowerze chcę przeważnie sobie spokojnie pojeździć po okolicy nie chcę go jakoś nadmiernie używać do skakania na chopkach i tego typu rzeczach ale też tego nie wykluczam. Uploaded with ImageShack.us właściciel przesłał mi również opis części : rama octane one void 3.0 full cromo korba dartmoor chucka pedały dartmoor jelly suport dartmoor wymieniany pod koniec sezonu mostek ns quark obręcze sunrims rhyno lite piasta przód dartmoor coś tam drive stery octane one warp 3 zintegrowane kierownica agang sprocket dartmoor zulu piasta tył chosen 9t driver maszyny Cena 900zł Ja niestety jestem kompletnie zielony w tych sprawach więc proszę was o pomoc, z góry dziękuje i pozdrawiam.
MsRIFU Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Ten rower jest z założenia do skakania i ogólnie pojętej jazdy extremalnej więc jeżeli masz zamiar oprócz tego spokojnie jezdzic po okolicy to raczej bym ci odradził, nie będzie to zbyt wygodne bo jak mówiłem, tutaj geometria i ogół jest przystsowany do skakania. Poszukaj coś bardziej uniwersalnego
Michauuu Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Ten rower jest właściwie tylko do skate parku. Przejechać na tym 10km i więcej to po prostu katorga
Szeex Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Napisano 2 Kwietnia 2013 Okej dobra dzieki panowie za odpowiedzi a chciałbym sie jeszcze dowiedziec czy opłaca się za ten rower dac 900zł i czy te części sa w miare ok.
made07 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Okej dobra dzieki panowie za odpowiedzi a chciałbym sie jeszcze dowiedziec czy opłaca się za ten rower dac 900zł i czy te części sa w miare ok. dartmoor, octane, NS to bardzo dobre firmy produkujące częsci do rowerów walczących z grawitacja:). Tak wiec na pewno są mocne...Kwestia tylko w jakim są stanie? Czy sie opłaca za 900zł? to zależy czy chcesz go przerabiać czy nie... taniej takiego raczej nie znajdziesz, a rower nadaję sie tylko do wysykich lotów (o ile jest w dobrym stanie)
Szeex Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 no niby właściciel mówi że kupił go jakos rok temu i ze jest w dobrym stanie, no kiedyś bym chciał do niego dorzucić przedni amortyzator oraz hamulec tarczowy z tyłu roweru
Szeex Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 moglibyście mi doradzic jaki bym mógł sobie dorzucić do tego przedni amortyzator,taki w cenie 200-300zł oraz hamulec tarczowy tylny tez w tej cenie
made07 Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 moglibyście mi doradzic jaki bym mógł sobie dorzucić do tego przedni amortyzator,taki w cenie 200-300zł oraz hamulec tarczowy tylny tez w tej cenie Suntour xcm shimano deore m596 (okolice 200 zł bez tarczy) lub slx (300 zł bez tarczy)
koziat Napisano 5 Kwietnia 2013 Napisano 5 Kwietnia 2013 suntor xcm + mega dobre ubezpieczenie i na pewno Ci się to opłaci. W tego typu rowerach nie zakłada się amora i hamulca, ale jeżeli chcesz to poszukaj duro lub jakiegoś dj
Szeex Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Napisano 5 Kwietnia 2013 dobra, dzieki wielkie panowie za odpowiedzi, na 80% ten rowerek kupuje w nastepnym tygodniu, jak wszystko pójdzie dobrze to zrobie pare fotek z bliska. A nad zakupem amorka i hamulca jeszcze poczekam, mysle ze w najblizszych tygodniach-miesiacach i tak nie bede próbować na nim czegos "ostrzejszego" niz sama jazda choc nie ukrywam ze chciałbym, zalezy jak sie bedzie rowerek sprawował w normalnej jeździe.
Airsofter Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Powiem tyle - kupisz i sam nie zauwarzysz kiedy a będziesz chciał latać, na początku krawężniki a nastąpnie będzie droga w górę Tym rowerem nie da nie latać.
Szeex Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 zastanawiam się jeszcze czy go kupić, bo niby kolega mi mowi ze do ten ceny znajdzie się lepszy z amorkiem i hamulcem tarczowym, szukałem na tablica.pl, allegro i moze pare było takich w miare ciekawych ale jakos ten wpadł mi w oko a pozatym sprzedający jest z tego samego miasta co ja.myslę co zrobic szukac dalej czy sobie juz odpuścic i kupić tego. dodam tez ze ten kolega średnio zna sie na rowerach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.