Skocz do zawartości

[Koło wolnobieg] Kompatybilność z kasetą.

Badyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No wiem wiem, ze wolnobieg Ale temat by wygladal troche dziwnie ;d.

Moje pytanie wywiązało się stąd, iż niektóre koła przyjmą wolnobieg max. 7 rzędów.

Napisano

Jest to kwestia długości osi (wolnobieg 8-rzędowy jest szerszy). Zawsze można dołożyć podkładkę po prawej stronie, no chyba że oś wtedy będzie za krótka.

Czy jesteś pewien, że chcesz iść w to nieudane rozwiązanie?

Napisano

No wolnobieg to szajs ;) Z powodu konstrukcji gnie się oś. Ale co ja będę się rozpisywał. Wszystko jest tutaj, i te tematy i szukajka.

Napisano

Wiecie panowie i panie, Ja nie szaleje na swoim MTB. Magnum Elite Acera, 21 cali, z 14 kg, 80% to slicki zalozone i po asfalcie jezdze, gdyz szosowke potem kupuje. Co ma sie rozwalic po jezdzeniu po 5 cm dołkach w lesie i na polnej ?..

Napisano

Gdy jeszcze ważyłem około 75-80kg to ośki w ciągu miesiąca zmieniłem 3 razy, a z czwartym razem całe koło, a jeździłem tylko po asfalcie.

Jak się wygnie ośką to i konusy inaczej sie ustawiają. wywołując większe naciski w określonym miejscu. Niszczy się bieżnia wewnętrzna i zewnętrzna, a potem i tak wymienisz na kasetę.

Napisano

Do takiej jazdy wystarczy Ci wolnobieg, ja jeżdże już kilka lat na maratonach i nic się nie dzieje :) A ostrą jazdą czasami nie pogardzę.

Napisano

Kasete juz miałem... Tylko no teraz mi zostało z tego wszystekigo obreczm szprychy, przepiłowana kaseta i bębenek, odciety po prostu ;f <nie ważne jak i kto..> Kuleczki z pisaty wszystkie powypadały itp. Samo koło z kaseta to ze 130 zl, a sam wolnobieg ktory mam nowy, zero zl a koło ok. 50. 80 zł róznicy, dla mnie to troche jeest..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...