mklos1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 oceniam sytaucje na drodze dobrze co potwierdzil nie tylko instruktor Problem w tym, że na chwilę obecną Twoje doświadczenie wynosi 0 lat, zatem nie masz się do czego odnieść. Jak za 10 lat być może powrócimy do tematu, to podejrzewam, że będziesz miał inne spojrzenie na sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smalldg Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tak jak przedmówcy - zdanie egzaminu to jedno, nauczenie się codziennej jazdy po mieście to drugie. Ja teraz pewnie miałbym problem ze zdaniem bo mam złe nawyki, np. trzymanie prawej ręki na dźwigni biegów. Egzaminator też mógłby mnie jak i innych trochę doświadczonych kierowców źle ocenić za zabardzo dynamiczną jazdę. Co chwilę by hamulec wciskał. Kulturą może i jest mała, ale sam nie raz będziesz zmuszony się wciskać na chama, bo nikt Cię nie będzie chciał wpuścić. Co do czasu oczekiwania, ja w piątek zapłaciłem, a w następny piątek odebrałem. Było to kilka lat temu, więc sytuacja pewnie się zmieniła. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onlybike Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja czekałem równe 2 tygodnie na wydanie prawka.A co do doświadczenia - stażu wielkiego nie mam, bo tylko 1,5 roku, ale już teraz mogę stwierdzić, że nie ma lepszego nauczyciela jak właśnie doświadczenie, które zdobywa się latami. Może Ci się wydawać, że jesteś świetnym kierowcą ale to do chwili... Nie przeczę, że możesz mieć większą świadomość tego co się dzieje na drodze niż jakaś "blondi" ale nie czyni Cie to mistrzem. Mimo tego - szerokiej drogi życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 U mnie ponad miesiąc czekałem, ale dlatego że z Krakowa wysłali do Warszawy... dlaczego nie wiem. Co do stażu, nie lata są ważne, a przejechane kilometry. Na swoim przykładzie, prawo jazdy mam już 12 lat, a dopiero po 7 latach zacząłem jeździć samochodem. Wystarczy pomyśleć o "wujku Władku", który ma prawko 30 lat a jedynie gdzie jeździ to z garażu do kościoła w niedziele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dobra prawko już odebrałem po 6 dni czekania było i jechałem dziś ojca samochodem nie jest źle ale do vectry trzeba się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nauka zaczyna się wtedy, jak zaczyna się jeździć samochodem bez instruktora W razie potrzeby nikt oprócz ciebie nie wciśnie hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Mam do was pytanie ?? Mianowicie zdałem teraz prawko na nowych zasadach a urodziny skończyłem 20 stycznia czy mogę na prawku B prowadzić skuter czy muszę mieć też AM?? Bo sam dowód nie wchodzi już w grę dla osób kończący 18 rok życia po 19 stycznia 2013r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 ... obok najstarszych zmotoryzowanych, jesteście (świeżo upieczeni kierowcy), najniebezpieczniejszą grupą uczestników ruchu, co potwierdzają statystyki i polityka ubezpieczycieli (+10% za mały staż do OC).... Dziwne masz statystyki, przyjrzyj się jeszcze raz. Ja tam widzę że najczęściej zdarzenia niebezpieczne na drodze powodują osoby mające 1-1,5 roku stażu za kierownicą. Mało tego, bez względu na wiek... Inna sprawa, że to większości ludzi wychodzi gdzieś 19-20 lat bo większośc robi to prawo jazdy w średniej szkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Statystyk nie mam ja, tylko policja... Link w mojej sygnaturce. Odsetek ludzi powodujący wypadki w grupie 18-24 lata jest największy (np w 2011 roku, tabelka na stronie 30). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Wiesz mnie wkurza to w kierowcach że albo nie właczają kierunkowskazu w wszelkich sytuacja , albo wpychają sie przed twoją maske na zapalke ledwo lewdo wyście chyba na Ukrainie nie byli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A co to ma do rzeczy? To że gdzieś jest gorzej nie usprawiedliwia debili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.