Shootee Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 To fajnie macie jak 1. Ja zdałem za 3, ale to rok temu już(hoho kiedy to było). Pierwsze dwa to mnie po chamsku uwalili. Za pierwszym za wymuszenie w śnieżycy :/ Egzaminatorką była blondynka 30+ . Sytuacja taka stoję sobie, i czekam, no wreszcie z prawej stanęło auto(nauka jazdy) i stoi tak. Po 3 minutach włączyła kierunek. Chce skręcać w lewo, ja miałem ją z prawej i zjazd też był z prawej. Podjechała kawałek i czai się tam. Myślę lewa wolna z prawej ma kierunek. Ruszam i L też się zebrała ruszyła. tylko odbiła lekko do lewej, i prosto wyrwała. Ja spokojnie 2x bym przed nią wjechał, no ale blondyna z 7cm tipsami po heblach dała. No i podziękowała. Za drugim mnie oblał bo też w śnieg jechałem za jazdę za blisko osi jezdni. Jadę prawym pasem, stoję na światłach i odbiłem lekko do lewej. Dosłownie ze 20 cm. On tylko spojrzał przez szybę, potem na mnie, i proszę zjechać , wynik negatywny. I tym razem skończyło się na kłótni. Bo mówię że nie chciałem uszkodzić samochodu, że tylko ślepy by nie zauważył tych gród i że śniegu a w zasadzie bardziej lodu jest wyżej od krawężnika. Usłyszałem, że ja za auto nie płacę i mam jeździć zgodnie z przepisami a nie martwić się że coś zepsuję. Mówię że potem by mnie oblał bo auto zniszczone. Powiedział że czasem tak jest że już nie da się dokończyć egzaminu i że mogłem jechać lewym pasem, odpowiadam ale lewy do skrętu. On że, no widzi pan sytuacja bez wyjścia :/ . I potem 3 w ciepły dzień po niecałych 2 tygodniach Dodam że papiery do zapisania dostałem po 8h dlatego że instruktor uważał że dobrze jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smalldg Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Gratuluje. Jeździłem po 13 po Pile, widziałem parę egzaminów ale akurat nikt nie oblał hehe. Ja też zdawałem w Pile ale to już 5 lat temu jeszcze na Fiacie Punto. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 hej :)plac manewrowy za pierwszym razem wszystko. egzamin mialem na 13 a tak naprawdę wsiadlem do auta o 14:15 skoczylem egzamin o 15:00 przed godzinami szczytu uwazajcieie na sprzegla w tych nowych elkachegzaminujacych gdyz rwa do przodu bez powodu :)swietowania nie bylo bo na zajutrz do szkoly trzeba bylo isc dzieki za gratulacje , jutro ide oplacic wydanie prawka na ktore i tak przyjdzie mi troszke poczekac pewnie minimum tydzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikazima123 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ze swojego doświadczenia polecam pamiętać o tej nieszczęsnej jednokierunkowej.. Ja zdałam za drugim razem, pierwszy to właśnie oblanie na jednokierunkowej - za niepodjechanie dostatecznie blisko lewej krawędzi jezdni przy skręcie w lewo;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onlybike Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Jeśli ktoś jeszcze nie zdawał a czyta:Po pierwsze, jeśli znasz swoje słabe strony, powiedz to instruktorowi, poćwiczcie trudne manewry.Zorientuj się jak wygląda egzamin, żeby nie było to dla Ciebie zaskoczeniem.Jeśli chodzi o teorię ja robiłem to wg zasady "Robię, dopóki nie zrobię pięciu bezbłędnie", wtedy szedłem na teorie na pewniaka (swoją drogą nie uczyłem sie pytań na pamięć, wcześniejszy udział w konkursach z zasad ruchu drogowego dał mi trochę przewagi )Co zrobić, żeby nie oblać na wstępie ? Zasada PSL (łatwo zapamiętać) - Pasy, Światła, Lusterka.Pozdro!P.SEgzaminy na nowych zasadach serio są takie trudne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Tak są trudne, dużo rzeczy nie ma w kodeksach ani w książkach szkoleniowych a co do jednokierunkowej to akurat tam nie byłem Mogę wam tylko powiedzieć że trafić na dobrego egzaminatora to już połowa sukcesu , reszta zależy od ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ile czekaliście na wydanie plastiku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jeszcze, żeby kurs i zdanie egzaminu oznaczało, że kursant umie jeździć a nie tylko umie zdać banalny egzamin. Wtedy byłoby super. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Polemizował bym czy te egzamin są łatwe , wysyłając kierowców z 20 letnim stażem by nie zdali. I nie podważaj moich umiejętności prowadzenia skoro ich nie widziałeś, nie jednemu doświadczonemu by oko zbielało, najłatwiej krytykować i oceniać. Data na prawku to tylko liczba lliczy się jakie masz pojecie o jeździe co ma się w głowie i czy umie się jeździć mając to we krwi, a nie lansowanie się dresiarzy bo mają prawko i BMW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tak, tak każdy po zdaniu prawka jest mistrzem kierownicy. Podobnie jak w więzieniu, sami niewinni. :lol: Wcale nie pisałem nic o stażu, połowie ludzi w Polsce zabrałbym prawko z miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ale w tym gornie nie musisz mnie zaraz podkreślać bo dopiero zdałem, weź pod uwagę że ty też kiedyś musiałeś zdać i się uczyć na własnych błędach bo tak większość się uczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Możesz wskazać mi cytat gdzie pisałem konkretnie o Tobie? Uderz w stół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Na razie trzaskam logarytmy na sprawdzian z matmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Pomogę Ci... nic takiego nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie mam zamiaru się kłócić ale wyczułem jakbyś chciał to podkreślić że należało by odebrać choćby mi prawko. Skoro mówisz że połowie byś odebrał to powiedz chociaż jakiej połowie i za co dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ciebie na ulicy nie spotkałem. Ale wielu innych, owszem. Za co? Za brak umiejętności, nieprzestrzeganie przepisów, brak wyobraźni i skrajną bezczelność. Niestety w Polsce na kursie nie uczą tego jak być dobrym kierowcą w każdych warunkach a jedynie jak zdać egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wiesz mnie wkurza to w kierowcach że albo nie właczają kierunkowskazu w wszelkich sytuacja , albo wpychają sie przed twoją maske na zapalke ledwo lewdo a jeszcze bardziej ekstremalni to na pale wjezdzaja na ronda bez patrzenia czy ktos czasem na rondzie nie jest . Mialem takich kilka przypadkow na samym kursie. Nie wspomnie o pieszych gdzie z za drzewa wyskakują na droge gdzie 30m dalej są pasy.... przeważnie moherki takie wyskakuja i sie dziwia jeszcze ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Już skończyłeś uczyć się do sprawdzianu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Po za miastem na trasie troszke mniej stresu ale ponawiam pytanie ile czekaliscie na wydanie plasticzku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Średnio na prawko czeka się 2 tygodnie. Status wyrabiania prawka możesz sprawdzić TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wiem gdzie się sprawdza ale ta stronka ma opóźnienia... Mój kolega teraz po tygodniu odebrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja czekałem równy tydzień od zapłacenia w Wydziale Komunikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 @@gutenberg95, Egzamin teoretyczny potwierdza jedynie stan wiedzy teoretyczniej, a egzamin praktyczny potwierdza jedynie minimum zdolności kierowania pojazdem. Jakiego by szpagatu nie robić, obok najstarszych zmotoryzowanych, jesteście (świeżo upieczeni kierowcy), najniebezpieczniejszą grupą uczestników ruchu, co potwierdzają statystyki i polityka ubezpieczycieli (+10% za mały staż do OC). Żaden kurs nie nauczy (ani egzamin nie potwierdzi) kultury, zdolności przewidywania zachowań innych uczestników oraz właściwej oceny sytuacji (w tym własnych umiejętności - największy problem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutenberg95 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Kultury jazdy w polsce nie ma, ale ja sie staram ja przestrzegac , oceniam sytaucje na drodze dobrze co potwierdzil nie tylko instruktor.Nie mowie ze jestem zaraz dobrym kierowca ale nie podprowadzaj mnie do oszolomow co nie potrafia okreslic co to tempomat czy wjezdzaja pod prad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Normalnie, urodzony Schumacher. Jak każdy zaraz po zdaniu egzaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.