edi7777 Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Jakbym miał inwestować w ten rower to tak: Koła mavic crossride masz za 400zł w dziale sprzedam praktycznie nowe Hamulce raczej szukałbym jakiś lekko używanych ale jak chcesz nowe to niezły wybór deore tylko że to żadna okazja. No to już Ci się robi prawie 900zł - jak chcesz zmienić napęd to jednak bym trochę dorzucił i z czasem kupił kasetę slx. Manetki i przerzutkę z tyłu zmieniałbym na X9 bo też można dostać czasem w fajnej cenie na allegro. Jak chcesz zejść z wagi to zmieniaj po kolei to co się zużywa na lżejsze - opony i dętki najbardziej odczujesz i najtańszym kosztem zejdziesz z wagi to też możesz od razu wymienić dętki na lżejsze (koszt może z 50zł z przesyłką). Od odchudzania roweru jest odpowiedni dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpindlePC Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 @up Przeglądałem te kółka i one nie są najlżejsze ale w sumie to czego się spodziewać po takiej cenie... Dało by się kupić takie koło że by zwłaszcza obręcz była najlżejsza. Jak już wcześniej koledzy pisali większe koło trudniej zatrzymać, a tu będzie podobnie bo nim cięższa obręcz, dętka, opona tym koło jest mniej dynamiczne itp. Mam rację???? Dokładnie, właśnie tak. Chociaż dla Darta, to i 160mm może być destrukcyjne. Dlaczego tak sądzisz? Aż tak to chyba nie jest zły amortyzator Co się z nim może stać w najgorszym wypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To jest słaby amor. Będzie dużo szybciej łapał luzy. Złamać się złamie o to się nie bój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Crossridy to mimo wagi dobre koła a i w sumie jak tak chcesz dość dużo zmieniać to i o amortyzatorze mozesz pomyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To jest słaby amor. Będzie dużo szybciej łapał luzy. Złamać się złamie o to się nie bój. Poprawka " Złamać się nie złamie". Nie strasz ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Hehe, faktycznie "nie" mi zaginęło. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Mam rower GT Avalange 2.0 z roku 2009 i chciałem zainwestować do niego w hamulce hydrauliczne. Hihi... Mam taki sam rowerek tylko już po przejściach, znaczy lekkich modyfikacjach. Po zajechaniu napędu zmiana korby na Alivio M430 octalink (chodziło mi o wymienne tarcze) i z tyłu 9rzędów kaseta SRAM PG-950 do tego przerzutki 2xSLX i manetki Alivio 3x9 SL-M430. I teraz na wiosnę stanąłem przed podobnym problemem hamulce tarczowe ale jakie? U mnie zmiana wymuszona chęcią pozbycia się Darta-2. Wszystko sensowne (a myślę o Epiconie) jest bez piwotów i klops... I tak samo mam pytanie: Jakie sensowne hamulce tarczowe coby nie zrujnowały budżetu a hamowały. Ja trochę cięższy jestem bo waham się w przedziale 78-82kg. Ważne jest dla mnie jeszcze to żeby działały przy siarczystych mrozach bo zdarza mi się do pracy w zimie pojechać i trzymać rower na zewnątrz przez 12 godzin. Miałem nawet pomysł żeby to były Eliksiry 3 lub 5 ale opinie maja fatalne/ To jak nie Deore to co? Najlepiej na DOT 4 lub 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Tak, jeśli mróz to na mineralnym odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Na mróz olej mineralny nie jest najlepszym wyborem jednak ja przy -12 na 596 jeździłem i było całkiem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 U mnie przy m596 w okolicach 0 stopni skuteczność hamowania odczuwalnie maleje. Koła blokuje, klamka twarda, ale to nie ten hebel co jak jest cieplej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.