DAW22 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 który amorek jest lepszy Rock Shox Recon Silver TK Solo Air (skok 100mm, Poploc) czy Rock Shox XC 28 Mg TK (skok 100mm, Poploc) a może Rock Shox XC 32 TK Solo Air (travel 100mm, Poploc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Z tych co wymieniłeś najlepszy recon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAW22 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Z tych co wymieniłeś najlepszy recon. dzięki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 A może zainteresuj się jakąś używką w dobrej cenie, ile masz do wydania ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Podepnę się pod ten temat, aby nie robić bałaganu. Szukam dobrego amortyzatorka tak do 400 zł, może być tańszy, jeżdżę głównie po szutrach, leśnych duktach, raczej unikam błota i ostrych zjazdów. Ma skutecznie pochłaniać drgania, coby mi łapki nie cierpiały, możliwość ustawiania twardości (opcja). Powinien być na tyle dobry, aby serwis robić tylko co sezon ( 2-3k km) Wymiary i wymagania to 1 i 1/8 cala, kółka 26 i piwoty (również możliwość zamocowania tarcz). Do tej pory jeździłem na jakimś tanim sontourze z 60 mm skoku, ale od niedawna zaczął mieć takie luzy, że strach się bać na tym jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Używany wchodzi w grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Myślę że może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 W tej cenie to raczej rs tora używany najlepiej 318/race. Wadą jest waga ale jakbyś trafił wersję 318 albo race z motion control to myślę że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Na allezuo jest jedna tora 302, za 340 zł, tyle że według katalogu waży 2,4. Przeglądałem tematy i natrafiłem na spinner sw7, powietrzny, w dodatku ta waga 1,7 kg, wygląda ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Największą zaletą spinnera jest cena no i są wersje z piwotami bo coraz więcej amortyzatorów, zwłaszcza tych lepszych ma tylko mocowanie pod tarcze. W sumie to nie miałem do czynienia z tym amortyzatorem także nie wiem jak on pracuje czy jak wypada jakościowo. Poszukaj na forum opinii bo sporo było tematów o tych spinnerach. Nie wiem ile ważysz ale te spinnery mają golenie 28 mm więc raczej mała sztywność. Ja kupowałem nie dawno amortyzator używany, powietrzny i też z piwotami. Za wiele do wyboru nie ma. Jak się ma tarczówki jest o wiele większy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 No a właśnie na tarczówki muszę poczekać miesiąc, a to oznaczało miesiąc bez roweru, 80 kilo ważę, myślę że da radę rok dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak uważasz. Jeśli bardziej pasuje Ci nowy amortyzator to bierz spinnera bo tej cenie nie ma konkurencji. Chociaż jak piszesz że za miesiąc będziesz miał tarcze to ja bym się wstrzymał z zakupem. I tak wiosny nie widać a za jakieś 480 zł można kupić nowego epicona a to już konkretny amortyzator. Wystarczy poczytać opinie. Takie moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jak niedługo będziesz mial tarcze to naprawdę bez sensu kupować z piwotami. Później będą tylko szpecić. Poza tym większy wybór amorków masz bez piwotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1289 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Jakoś przecierpisz ten miesiąc i tak pogoda nie dopisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.