Skocz do zawartości

[amortyzator] pomoc w wyborze

DAW22

Rekomendowane odpowiedzi

Podepnę się pod ten temat, aby nie robić bałaganu.

Szukam dobrego amortyzatorka tak do 400 zł, może być tańszy, jeżdżę głównie po szutrach, leśnych duktach, raczej unikam błota i ostrych zjazdów.

Ma skutecznie pochłaniać drgania, coby mi łapki nie cierpiały, możliwość ustawiania twardości (opcja). Powinien być na tyle dobry, aby serwis robić tylko co sezon ( 2-3k km)

Wymiary i wymagania to 1 i 1/8 cala, kółka 26 i piwoty (również możliwość zamocowania tarcz).

Do tej pory jeździłem na jakimś tanim sontourze z 60 mm skoku, ale od niedawna zaczął mieć takie luzy, że strach się bać na tym jeździć :icon_confused:

Największą zaletą spinnera jest cena no i są wersje z piwotami bo coraz więcej amortyzatorów, zwłaszcza tych lepszych ma tylko mocowanie pod tarcze. W sumie to nie miałem do czynienia z tym amortyzatorem także nie wiem jak on pracuje czy jak wypada jakościowo. Poszukaj na forum opinii bo sporo było tematów o tych spinnerach.

Nie wiem ile ważysz ale te spinnery mają golenie 28 mm więc raczej mała sztywność.

Ja kupowałem nie dawno amortyzator używany, powietrzny i też z piwotami. Za wiele do wyboru nie ma. Jak się ma tarczówki jest o wiele większy wybór.

Jak uważasz. Jeśli bardziej pasuje Ci nowy amortyzator to bierz spinnera bo tej cenie nie ma konkurencji. Chociaż jak piszesz że za miesiąc będziesz miał tarcze to ja bym się wstrzymał z zakupem. I tak wiosny nie widać :laugh: a za jakieś 480 zł można kupić nowego epicona a to już konkretny amortyzator. Wystarczy poczytać opinie. Takie moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...