szkoder Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 jak dla mnie 25 L to za dużo:) ja się głównie sugerowałem opiniami innych użytkowników, którzy bardzo chwalą plecaki Deutera..czas pokaże czy było warto wydać tyle kasy bo będzie solidnie eksploatowany:D
Darek14 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Dotarł do mnie plecak. Pierwsze wrażenie jest pozytywne: system nośny z siatką, sporo kieszonek, jakość wykonania i materiały wyglądają na porządne. Zobaczymy jak będzie sie sprawował w praktyce.
Mod Team Odi Napisano 21 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 21 Kwietnia 2013 Stojąc przed podobnym dylematem wybrałem Campusa Nitro 15. http://allegro.pl/profesjonalny-plecak-campus-nitro-15l-wyprzedaz-i3162744940.html Plusy: stosunkowo niedrogi, świetny system wentylacji pleców (usztywnione, z siatką), kieszeń na bukłak, pas biodrowy i piersiowy (podczas jazdy w terenie plecak dobrze się trzyma i nie utrudnia jazdy), na pasie piersiowym w klamrze wbudowany gwizdek, w dolnej części plecaka ukryty pod suwakiem pokrowiec przeciwdeszczowy, bo bokach siateczkowe kieszonki, w które można coś jeszcze upchnąć. Wady: za mało dodatkowych, małych kieszonek na drobiazgi, wszystko trzeba upchnąć w dwie główne kieszenie, pasy ramieniowe mogłyby mieć lżejszą, lepiej wentylowaną konstrukcję. Plecak użytkuję jakoś ponad 1,5 roku, w sumie więcej na codzień niż na rowerze i szczególnego zużycia czy zmęczenia po nim nie widać. Aaaaa właśnie, do wad dodałbym jeszcze to o czym pisał kolega w przypadku innego plecaka: Aktualnie jeżdźę ze starym plecakiem Karrimor'a model Airspace 25 z fajnym systemem wentylacyjnym (pełna siatka), ale przeszkadza mi w nim wielkość i braki kieszonek (1 głowna komora i 1 kieszonka na zewnątrz) oraz bardzo mocne wygiecie szynami komory głównej, co powoduje, że jest niewygodny do pakowania. Po jego otwarciu przedmiotów, które lezą na spodzie nie widać, trzeba je wymacać łapą, tak ma wygięte "plecy".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.