Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1609 sts kadencja

szynas222

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam juz te licznik w jednym rowerze...Kupilem kolejny rower czy istanieje mozliwosc przekladania licznika? Czy jest to oplacalne? Musialbym wszystko do niego dokupic oprocz samego licznika...Czy nie lepiej juz nowy zestaw kupic? Moze polecacie tez cos innego z kadencja i bezprzewodowego?

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Rozumiem ale polecasz cos innego niz ta sigme? Czy nic fajnego w tej cenie nie znajde?

Napisano

Jeżdżę z 1609 STS na dwóch rowerach ...

Pierwszy zestaw z licznikiem dodatkowo z kadencję drugi zestaw kupiłem sam czujnik prędkości,

Zestaw czujników wychodzi taniej niż licznik STS z czujnikami ale coś kojarzę że w przybliżonej cenie do 1609 kablowego.

Oba rowery trzymam w tym samym miejscu, nie ma problemu z wygodą wpinam licznik w ten rower który biorę.

Co się bardziej opłaca to kwestia matematyki i priorytetów :).

Tak to generalnie działa bez problemów ... bezbłędnie rozpoznaje w którym rowerze "siedzi".

W rowerze bez kadencji po kilku minutach przestaje "czekać" na sygnał z czujnika, podczas przełączania funkcji pomija punkty odpowiedzialne za kadencję.

Pozdro

Napisano

Ja chce tu i tu miec kadencje...Wiec finansowo pewnie to samo wyjdzie...Jak licznik rozpoznaje z ktorym rowerem ma doczynienia? Jak mu ustawic drugi rower?

Napisano

Ale w sumie to nie wyjdzie jakos sporo taniej skoro.wszystko musze kupic oprocz licznika...tam jest w opcjach rower 1 i rower drugi...Km bedzie przejechane zliczal razem czy dla kazdego roweru oddzielnie?

Napisano

Kilometry (ODO) i czas jazdy liczy dla każdego roweru z osobna ...

W opcjach wyświetla całkowity przebieg / czas dla 1 i 2 oraz ich sumę ... ale wycieczki już liczy jako jeden rower.

W bikstacji zestaw czujników z podstawką to 129 zł ... całość z licznikiem 199 zł

Pozdro

Napisano

Zastanów się czy koniecznie potrzebujesz kadencje na 2 rowerach :)

Na zimówce wożę się bez czujnika kadencji ... kadencje mam tylko na rowerze treningowo-startowym.

Sam czujnik prędkości z podstawka to coś około 80 zł ...

No chyba że masz jeden rower na treningi / starty w teren a drugi do ambitnego pedałowania na szosie ...

Pozdro

Napisano

No wlasnie,tak mam jeden szosowka drugi mtb...Wiec kadencje mi sa w obu potrzebne...

Napisano

Mowisz pewnie o tych czujnikach?

http://www.bikestacja.pl/pl/sigma-sport-zestaw-spd-cad-do-licznikow-serii-rox-sts-1583.html

Tylko gdzie jeszcze podstawka pod licznika, magnes na szpryche, magnes od czujnika kadencji....Nie wiem gdzie ta reszte moge kupic a nawet jak kupie to to wyjdzie przeciez tyle prawie co caly nowy licznika z podstawkami....Wiec nie wiem czy taniej nie wyjdzie wszystko kupic nowe a stacje sprzedac na serwisie aukcyjnym,,,Chyba ze ja zle patrze...

Tym bardziej ze caly nowy zestaw z licznikiem to koszt 169zl......

Napisano

Czyli za 129 jest wszystko oprocz,stacji? Czy nie lepuej dolozyc 40zl i kupic wszystko ze,stacja? Roznica w cenie zadna...Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Bo za te 129 to raczej w zestawue,stacji nie ma pod licznik?Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ja pierdziele ... to jest komplet na drugi rower w zestawie nie ma tylko licznika ... 

2 czujniki

2 magnesy

podstawka pod licznik

komplet gumek montażowych ...

Sigma nie ma w ofercie innego zestawu 

http://sigmasport.com/en/produkte/bikecomputer/topline_2009_wireless/bc1609_sts_cadence/?punkt=zubehoer

Co to jest "STACJA" ?

I gdzie masz różnicę 40 zł skoro 1609 STS + CAD to prawie 200 zeta ? 

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...