szynas222 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Witam posiadam juz te licznik w jednym rowerze...Kupilem kolejny rower czy istanieje mozliwosc przekladania licznika? Czy jest to oplacalne? Musialbym wszystko do niego dokupic oprocz samego licznika...Czy nie lepiej juz nowy zestaw kupic? Moze polecacie tez cos innego z kadencja i bezprzewodowego? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
premier2 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 są dostępne zestawy na drugi rower, przekładasz sam licznik. Wg mnie wygodniej mieć drugi osobno, ale co tam kto woli
szynas222 Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Rozumiem ale polecasz cos innego niz ta sigme? Czy nic fajnego w tej cenie nie znajde? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
rzezniol Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Jeżdżę z 1609 STS na dwóch rowerach ... Pierwszy zestaw z licznikiem dodatkowo z kadencję drugi zestaw kupiłem sam czujnik prędkości, Zestaw czujników wychodzi taniej niż licznik STS z czujnikami ale coś kojarzę że w przybliżonej cenie do 1609 kablowego. Oba rowery trzymam w tym samym miejscu, nie ma problemu z wygodą wpinam licznik w ten rower który biorę. Co się bardziej opłaca to kwestia matematyki i priorytetów . Tak to generalnie działa bez problemów ... bezbłędnie rozpoznaje w którym rowerze "siedzi". W rowerze bez kadencji po kilku minutach przestaje "czekać" na sygnał z czujnika, podczas przełączania funkcji pomija punkty odpowiedzialne za kadencję. Pozdro
szynas222 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Ja chce tu i tu miec kadencje...Wiec finansowo pewnie to samo wyjdzie...Jak licznik rozpoznaje z ktorym rowerem ma doczynienia? Jak mu ustawic drugi rower? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
rzezniol Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 W STS rower ustawiasz na czujniku prędkości. Pozdro TapaTalknięte z Andka
szynas222 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Ale w sumie to nie wyjdzie jakos sporo taniej skoro.wszystko musze kupic oprocz licznika...tam jest w opcjach rower 1 i rower drugi...Km bedzie przejechane zliczal razem czy dla kazdego roweru oddzielnie? Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
rzezniol Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Kilometry (ODO) i czas jazdy liczy dla każdego roweru z osobna ... W opcjach wyświetla całkowity przebieg / czas dla 1 i 2 oraz ich sumę ... ale wycieczki już liczy jako jeden rower. W bikstacji zestaw czujników z podstawką to 129 zł ... całość z licznikiem 199 zł Pozdro
szynas222 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Chyba kupie oddzielnie i bede licznik przekladal po co w sumie dwa:) Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
rzezniol Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Zastanów się czy koniecznie potrzebujesz kadencje na 2 rowerach Na zimówce wożę się bez czujnika kadencji ... kadencje mam tylko na rowerze treningowo-startowym. Sam czujnik prędkości z podstawka to coś około 80 zł ... No chyba że masz jeden rower na treningi / starty w teren a drugi do ambitnego pedałowania na szosie ... Pozdro
szynas222 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Napisano 3 Kwietnia 2013 No wlasnie,tak mam jeden szosowka drugi mtb...Wiec kadencje mi sa w obu potrzebne... Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
szynas222 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Napisano 6 Kwietnia 2013 Mowisz pewnie o tych czujnikach? http://www.bikestacja.pl/pl/sigma-sport-zestaw-spd-cad-do-licznikow-serii-rox-sts-1583.html Tylko gdzie jeszcze podstawka pod licznika, magnes na szpryche, magnes od czujnika kadencji....Nie wiem gdzie ta reszte moge kupic a nawet jak kupie to to wyjdzie przeciez tyle prawie co caly nowy licznika z podstawkami....Wiec nie wiem czy taniej nie wyjdzie wszystko kupic nowe a stacje sprzedac na serwisie aukcyjnym,,,Chyba ze ja zle patrze... Tym bardziej ze caly nowy zestaw z licznikiem to koszt 169zl......
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2013 Napisano 6 Kwietnia 2013 To jest komplet wszystko jest w pudelku ... TapaTalknięte z Andka
szynas222 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Napisano 7 Kwietnia 2013 Czyli za 129 jest wszystko oprocz,stacji? Czy nie lepuej dolozyc 40zl i kupic wszystko ze,stacja? Roznica w cenie zadna...Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2 Bo za te 129 to raczej w zestawue,stacji nie ma pod licznik?Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
rzezniol Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Ja pierdziele ... to jest komplet na drugi rower w zestawie nie ma tylko licznika ... 2 czujniki 2 magnesy podstawka pod licznik komplet gumek montażowych ... Sigma nie ma w ofercie innego zestawu http://sigmasport.com/en/produkte/bikecomputer/topline_2009_wireless/bc1609_sts_cadence/?punkt=zubehoer Co to jest "STACJA" ? I gdzie masz różnicę 40 zł skoro 1609 STS + CAD to prawie 200 zeta ? Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.