Luk33 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Ja nie polecam chińskich spodenek. W moim przypadku wkładka kompletnie niedopasowana do ciała - za duża, za sztywna. Zamiast spełniać swoją rolę strasznie mnie uwierała. Szczególnie nieprzyjemne na szosie przy dłuższych dystansach. Koszulki są dobre. Polecam wydać troszkę więcej na lepsze spodenki. W tej chwili używam firmy http://www.kallistos....com/index.html Zupełnie inna jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 To ja polecę firmę Northwave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 używam spodenki z pierwszego postu i również używam spodenki z BCM nowatex te z niebieską wkładką więc co nieco mogę powiedzieć o jednych i drugich. Te z pierwszego posta: materiał ok. wkładka z początku wygodna ale szybko się ugniata, starczy na jakieś 5k potem juz moze być za płaska (jazda MTB), szelki lipne a raczej to że spodenki się kończą lekko ponad pasem i z tyłu idą wąskie szelki przez co zsuwają mi się z ramion, trzeba co jakiś czas poprawiać. te z BCM: nawet dwie pary miałem, pierwsza kupiona w 2008 roku z wkładką taką szarą raczej wyglądała na kiepską jak by jakaś gąbka. starczyły na jakies 2 sezony w sumie koło 10k km, ale w drugim sezonie to juz mocno ubita była. materiał tez już zaczął się przecierać nad wkładką z tyłu, zaczał się robić przezroczysty jak rajstopy dosłownie. szelki dobre nie zsuwały się bo tył spodenek był wysoki. w 2010r kupiłem ponownie te spodenki bo miałem koszulke i bluze w tych barwach więc zaryzykowałem ponownie. gdy spodenki doszły zdziwiła mnie wkładka bo już wyglądem wyglądała na PRO była ta niebieska wkładka, i tu zaczęły się problemy gdyż była dla mnie bardzo nie wygodna, jej przednia część była za wąska, miała "ostre" twarde brzegi przez co obcierało pachwiny, po godzinie jazdy maiłem juz obtarte do czerwoności, musiałem podoszywać trochę miękkiego materiału na brzegach z przodu wkłądki. reszta po staremu i nawet materiał zaczął się przecierać jak w pierwszych spodenkach. z bcm miałem rozmiar M a te caise musiałem wymieniac na L bo w M się nie mieściłem, to tak jeśli chodzi o rozmiarówkę między nimi. Ale o dobrej jakości bcm to bym nie powiedział jak tu niektórzy mówią, albo może ja za dużo wymagam? na ten sezon zamierzam przetestować nalini corniola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Te z pierwszego posta: szelki lipne a raczej to że spodenki się kończą lekko ponad pasem i z tyłu idą wąskie szelki przez co zsuwają mi się z ramion, trzeba co jakiś czas poprawiać. Ja nie mam tych problemów. Dodam że jestem osobą szczupłą. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 W moim przypadku wkładka kompletnie niedopasowana do ciała - za duża, za sztywna. Zapomniałem dodać, że właśnie ze względu na to, szerokie siodełka są nie wskazane. Raczej 150mm i wąższe. Ja jeżdżę na San Marco Ponza Power i SR Respiro Sport. Nie mam zastrzeżeń. Z tego typu wkładką jeździłem jeszcze na WTB Pure V i rzeczywiście była już toszeczkę za duża (ale siodełko też bardziej nastawione na komfort). Dla porównania Stanteks w ocieplanych spodniach "rozlazł" się w trakcie niezbyt intensywnego sezonu jesienno-zimowego. Trzyma się oczywiście, ale wyraźnie stracił swoje pierwotne właściwości. W BCM nie jeździłem, ale miałem w ręku. Jest ok, ale materiał zbliżony do tego co daje TopPrint w forumowych strojach. Wydaje mi się że chińszczyzna jest nieco bardziej przyjemna w dotyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Może z innej beczki, czy poliestrowe spodenki rowerowe mają szanse się rozciągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Co przez to rozumiesz? One są elastyczne w pewnym zakresie... Zatem jak przytyjesz o jedno oczko paska po zimie i świętach, to nie będzie tragedii (przynajmniej nie powinno być) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Lycra jako taka nie naciąga się/nie odkształca się trwale. Raczej będzie Ci za ciasno i szwy zaczną się rozchodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
segate Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Dzięki, to może pomyśle nad zmianą na większy rozmiar bo mam nowe i chyba będę mógł jeszcze wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vszywiec Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Coś takiego używasz? http://www.aliexpres.../669821732.html W przeliczeniu wychodzi ok. 100zł. Tylko, że czas wysyłki długi. Za takie pieniądze warto to kupić? Bo się zastanawiam właśnie. ktos kupował tam? 150 zeta za bluze i długie spodnie, rewelacja ,gdzie w PL 140 za same spodnie oprócz długich terminów dostaw jeszcze jakies inne niedogodności?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewiemco Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Możecie coś więcej napisać o Stanteksie. Zastanawiam się nad kupnem, ale jak czytam to opinie są bardzo różne. Tylko zazwyczaj brak konkretów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mam krótkie spodenki stanteksa bez szelek (czarno czerwone) i koszulkę letnią z długim rękawem (czerwona). Ciuchy mają już jakieś 5-6 lat i dalej w nich jeżdżę. http://www.stanteks.pl/pl/oferta/stroje-rowerowe-i-do-biegania/item/92-spodenki-rowerowe-sr0041 http://www.stanteks.pl/pl/oferta/stroje-rowerowe-i-do-biegania/item/75-bluza-rowerowa-sr0038 Spodenki: wygodne i w miarę wytrzymałe. Po tygodniu rozpruł się szew na tyłku na długości 3cm. Zszyłem i trzyma do dziś. Wkładka wygodna, po około połowie roku zauważyłem, że się ubiła ale spodenki do dziś są dla mnie w miarę wygodne. Nie krępują ruchów i nie uciskają. No może troszeczkę z początku ale to kwestia spasowania i przyzwyczajenia się. Kolory się nie sprały. Koszulka: Dosyć luźna i bardzo przewiewna. w największe upały lepiej mi się w niej jeździ niż w koszulce z krótkim rękawem wear-gear;a. Szwy trzymają, kolor dalej czerwony . Po kilku praniach minimalnie się naciągnęła i leży luźno na ciele. W zimniejsze dni sprawdza się jako warstwa wewnętrzna. reasumując; Nie są to jakieś super idealne ciuchy. Ale za tą cenę stanteks oferuje całkiem przyzwoity towar. Pozdrawiam P.S. http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/5472-hrobacza-laka-040609-3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.