Skocz do zawartości

[Rower] pomoc w wyborze

Furens

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam zamiar zakupić rower do jazdy do pracy. Do pracy mam koło 10km jeżdze po asfalcie, chodniku żwirze. Warunkiem zakupu jest raczej dostępność go i sprawdzenia na miejscu czyli miasto w którym mieszkam Wrocław, wzrost 184/5 waga 64kg wiek 22 lata cena im niższa tym lepsza oczywiście max 1000zł poniżej kilka linków z rowerami które wybrałem na razie. Dziękuje za pomoc, dodam że w poprzednim sezonie jeżdziłem od maja do końca pążdziernika na starym góralu z marketu

ROWER MTB DEMA PEGAS, SHIMANO, SUNTOUR XCM SREBRNY (3125899962) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ROWER MTB MERIDA MATTS 5-V 26 SHIMANO ALUMINIUM (3125903430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MERIDA Kalahari 570 (3133130838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

Linki do rowerów,dziwne,tak na odpieprz co?

Rower Dema z linku,słaby osprzęt,ciekawe w którym miejscu jest zamontowany Suntour XCM?

Chcesz tani rower,to kup Krossa Horizona za jedyne 749 zł. Rower ma firmowy osprzęt. Widelec SuntourXCT. Model po upadłej firmie Maver-Horizon.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Linki do rowerów,dziwne,tak na odpieprz co?

Rower Dema z linku,słaby osprzęt,ciekawe w którym miejscu jest zamontowany Suntour XCM?

Chcesz tani rower,to kup Krossa Horizona za jedyne 749 zł. Rower ma firmowy osprzęt. Widelec SuntourXCT. Model po upadłej firmie Maver-Horizon.

Dziwne i na odpieprz? poprostu wybrałem takie które sa optymalne według mojej laikowej wiedzy i dostępne we Wrocławiu co jest warunkiem. A jeśli chodzi o Kross Horizon to niema go we Wrocławiu na allegro. Jeśli zrobiłem coś żle to wybaczcie

Napisano

Jako że jeżdżę rowerem do pracy mam kilka praktycznych uwag:

1) MTB jazdy miejskiej - porażka.

2) Cross nie posiada dodatkowego opsrzętu w postaci błotników, bagażnika i oświetlenia.

3) Sakwy wskazane.

Dlatego też na codzienne dojazdy do pracy poleciłbym rower trekingowy. Błotniki zabezpieczają przed niechcianym makijarzem na twarzy. Bagażnik + sakwy pozwalają na pozbycie się plecaka z pleców (szczególnie latem). Oświetlenie z dynama pozwala na nie pamiętanie o codziennym ładowaniu baterii do lampki.

Mówimy oczywiście o codziennej jeździe do pracy, a nie od święta, w dzień, przy dobrej pogodzie i suchej ulicy (bo do takich warunków nadaje się mtb/corss).

Napisano

Kalahari to stary model,stery bodaj 1 cal.

Co do mojego pierwszego postu,miałem na myśli duży rozrzut wielkości ram rowerów,które podałeś w linkach. Ta Merida o którą pytasz jest wielkości 22",więc jest za duża dla ciebie. Do twojego wzrostu rama 19" będzie dobra,20" max. Rozmiary dla rowerów mtb.

Napisano

Witaj .

Kalahari ma rzecz jasna 1,125 cala sterówkę , standard 95% rowerów , także spoko.

Osprzęt jest naprawdę solidny , jeżeli nie zajeździł kasety,korby i łańcucha to może być t dobry sprzęt.

No ale...22 cale dla Ciebie to znacznie za dużo, 19 lub max20 to optymalny rozmiar dla Ciebie.

Rower prawie na pewno nie przekroczy 850złotych , dlatego możesz go śmiało licytować i ewentualnie pobawić się w odsprzedaż tej ramy i kupno mniejszej.

Przykład:

http://allegro.pl/rama-xc-mtb-26-leader-fox-evolution-2012-okazja-i3138048513.html

(Musiał byś tylko poczekać na większy rozmiar ramy )

Wtedy masz ciekawy rower za nieduże pieniążki.

Pozdrawiam

Napisano

Całkiem dobry rower ,po wymianie kilku części. Widelec,przednia przerzutka ,opony do wymiany. Ten model był sprzedawany w Makro z widelcem Suntour XCR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...