Furens Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Witam mam zamiar zakupić rower do jazdy do pracy. Do pracy mam koło 10km jeżdze po asfalcie, chodniku żwirze. Warunkiem zakupu jest raczej dostępność go i sprawdzenia na miejscu czyli miasto w którym mieszkam Wrocław, wzrost 184/5 waga 64kg wiek 22 lata cena im niższa tym lepsza oczywiście max 1000zł poniżej kilka linków z rowerami które wybrałem na razie. Dziękuje za pomoc, dodam że w poprzednim sezonie jeżdziłem od maja do końca pążdziernika na starym góralu z marketu ROWER MTB DEMA PEGAS, SHIMANO, SUNTOUR XCM SREBRNY (3125899962) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ROWER MTB MERIDA MATTS 5-V 26 SHIMANO ALUMINIUM (3125903430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. MERIDA Kalahari 570 (3133130838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nemo2009 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Linki do rowerów,dziwne,tak na odpieprz co? Rower Dema z linku,słaby osprzęt,ciekawe w którym miejscu jest zamontowany Suntour XCM? Chcesz tani rower,to kup Krossa Horizona za jedyne 749 zł. Rower ma firmowy osprzęt. Widelec SuntourXCT. Model po upadłej firmie Maver-Horizon. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Furens Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Linki do rowerów,dziwne,tak na odpieprz co? Rower Dema z linku,słaby osprzęt,ciekawe w którym miejscu jest zamontowany Suntour XCM? Chcesz tani rower,to kup Krossa Horizona za jedyne 749 zł. Rower ma firmowy osprzęt. Widelec SuntourXCT. Model po upadłej firmie Maver-Horizon. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2 Dziwne i na odpieprz? poprostu wybrałem takie które sa optymalne według mojej laikowej wiedzy i dostępne we Wrocławiu co jest warunkiem. A jeśli chodzi o Kross Horizon to niema go we Wrocławiu na allegro. Jeśli zrobiłem coś żle to wybaczcie
koristo Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 kolega dobrze ci napisał,że lepiej dołożyć trochę kasy i mieč dobry sprzęt.pozdro :-)
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Zdecydowanie ta merida kalahari z twojego linku
mklos1 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Jako że jeżdżę rowerem do pracy mam kilka praktycznych uwag: 1) MTB jazdy miejskiej - porażka. 2) Cross nie posiada dodatkowego opsrzętu w postaci błotników, bagażnika i oświetlenia. 3) Sakwy wskazane. Dlatego też na codzienne dojazdy do pracy poleciłbym rower trekingowy. Błotniki zabezpieczają przed niechcianym makijarzem na twarzy. Bagażnik + sakwy pozwalają na pozbycie się plecaka z pleców (szczególnie latem). Oświetlenie z dynama pozwala na nie pamiętanie o codziennym ładowaniu baterii do lampki. Mówimy oczywiście o codziennej jeździe do pracy, a nie od święta, w dzień, przy dobrej pogodzie i suchej ulicy (bo do takich warunków nadaje się mtb/corss).
Furens Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Czy może się ktoś jeszcze wypowiedzieć odnośnie tej meridy kalahari?
nemo2009 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Kalahari to stary model,stery bodaj 1 cal. Co do mojego pierwszego postu,miałem na myśli duży rozrzut wielkości ram rowerów,które podałeś w linkach. Ta Merida o którą pytasz jest wielkości 22",więc jest za duża dla ciebie. Do twojego wzrostu rama 19" będzie dobra,20" max. Rozmiary dla rowerów mtb. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
matis1906 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Witaj . Kalahari ma rzecz jasna 1,125 cala sterówkę , standard 95% rowerów , także spoko. Osprzęt jest naprawdę solidny , jeżeli nie zajeździł kasety,korby i łańcucha to może być t dobry sprzęt. No ale...22 cale dla Ciebie to znacznie za dużo, 19 lub max20 to optymalny rozmiar dla Ciebie. Rower prawie na pewno nie przekroczy 850złotych , dlatego możesz go śmiało licytować i ewentualnie pobawić się w odsprzedaż tej ramy i kupno mniejszej. Przykład: http://allegro.pl/rama-xc-mtb-26-leader-fox-evolution-2012-okazja-i3138048513.html (Musiał byś tylko poczekać na większy rozmiar ramy ) Wtedy masz ciekawy rower za nieduże pieniążki. Pozdrawiam
Furens Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Po namyśle wybiore to co mi doradził nemo2009, patrząc na dostępność ich we Wrocławiu pozostaje tylko wysyłka co myślicie o tym rowerze? ROWER HORIZON SKAVEN 20'' 2012 SRAM X-5 gwar.KROSS (3127368328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jak byście mogli jeszcze polecić bardzo solidne zapięcie do roweru?
nemo2009 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Całkiem dobry rower ,po wymianie kilku części. Widelec,przednia przerzutka ,opony do wymiany. Ten model był sprzedawany w Makro z widelcem Suntour XCR. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Furens Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Jeszcze znalazłem cos takiego http://allegro.pl/kross-horizon-stone-rama-alu-shimano-czarny-i3130629276.html ale chyba gorszy od tego za 749?
nemo2009 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Ten model,to lipa,dokumentna kaszanka,szkoda kasy. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.