Skocz do zawartości

[rower]Pomoc w wyborze

mirun1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie chcialbym prosić o pomoc w wyborze rowerku który ma mi slużyć do jazdy prawie codziennej na krotkie wypady z rodziną :).

co do ceny to myślę że mógłbym wydać jakieś 1500 zł

Prosiłbym o rozpatrzenie tego rowerku na ktory nie powiem troszkę się napaliłem (nie pytajcie dlaczego bo niewiem) ale tu na forum są fachowcy którzy mam nadzieje szybko mi wybiją z głowy ten rower ale cóż zaryzykuje

Rower LIMBER VX7 Pro - Internetowy sklep rowerowy MEGA######NG Tanie rowery

Oczywiście czekam na wasze propozycje POZDRAWIAM

Napisano

To chyba bajk kobiecy - wskazany romet.

Czy te wypady rodzinne zawierają pierwiastek terenu?

Mam 178 cm wzrosu

Jazda w terenie jak najbardziej :)

Romet ta nazwa sorki muszę to napisać jest do bani :) żle mi się kojarzy

Napisano

Standardowo- Kross Level A2

No Właśnie standard ale ja niechce standardu ja chce fajny rower który będzie dobry i będzie się wyróżniał :) TYLKO NIE ROMET:)

Napisano

Najlepszą opcją jest na tą chwilę ROMET. Jeśli chcesz się wyróżniać (na swój własny sposóB) to "kup se co ci się podoba" i już.

Szkoda czasu.

Napisano
Jazda w terenie jak najbardziej

Takie stwierdzenie niec nie mówi. Dla niektórych ciężki teren to już szutr i zalecają MTB. Wypadałoby powiedzieć nieco więcej na ten temat.

Moje zdanie jest takie, że na wycieczki z rodziną, dojazdy do pracy, nie ma co pakować się w MTB, tym bardziej w geometrię XC (Level A2). Generalnie rowery tego typu nie nadają się do spokojnej jednostajnej jazdy, bo się w takim zastosowaniu nie wygodne. Rower trekingowy będzie robił robotę (że tak się potocznie wyrażę), nawet jak będzie trzeba leśną ścieżką przejechąć.

Z takich rodzinnych rowerów to mogę plecić:

http://www.mudserwis.com/kross-trans-pacific-2012-tylko-wersja-meska-m19-czarny-lub-grafitowy-p-2328.html

http://www.arkus.sklep.pl/rower-romet-wagant-20-piaskowostalowy-2012-p-3696.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...