Skocz do zawartości

[do 3000] Rower Trekkingowy dobrej jakości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Otóż jestem w fazie przeglądania rowerów trekkingowych. Chciałbym abyście drodzy koledzy doradzili lub odradzili to i owo... CENA: do 3k zł.

Moje główne wytyczne dla roweru:

1. W miarę lekki od 16-19 kg.

2. Dynamo w piaście 6V/3W

3. Ważę ok. 100kg więc wzmacniane obręcze.

4. Opony, siodełko i pedały nie są tak ważne- to można łatwo i niedrogo w stosunku do innych części- wymienić!

5. Kolor- nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, ale najlepiej w klasyczny- czarny, siwy/brązowy, lub dowolna mieszanka np. czerwono-czarny/niebiesko-czarny.

6. Hamulce- tutaj mój indywidualizm- tarczowe. Dlatego, że wiem jak to bywa z v`kami- nie lubię tego po prostu-wyjątkiem który dopuszczam jest kombinacja tarcza+v`ka. Mogą być mechaniczne, ewentualnie hydrauliczne. W moim poprzednim rowerze miałem tarczówki jakiejś mniej znanej firmy i nawet rozregulowane hamowały lepiej niż rozregulowane szczękowe/v`ki.

7. Bardzo mile widziany, w sumie to konieczny- amortyzator widelca- nie ważne jaki byle by nie "kamień moc".

8. Amortyzator sztycy siodełka- nie jest konieczny, ale mile widziany.

9. Kierownica- regulowana (wysokość i kąt nachylenia).

10. Chociaż minimalna osłona łańcucha.

Jeżeli czegoś zapomniałem to dopiszę później.

Na razie największą liczbę wytycznych z "mojego dekalogu" spełnia Winora Jamaica 3.3, podobno na rok 2013 ale nie wierzę w to bo na oficjalnej stronie jej nie ma, także był to pewnie model na 2012 lub wcześniej. Rower Winora Jamaica 3.3

Czy koledzy mieli może styczność z tym rowerem? Czy istnieje coś równie dobrego lub lepszego w tej cenie?!

Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnych, obfitych i zdrowych Świąt Wielkanocnych! :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...