crupez Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Deszcz i chlapa na zewnątrz, wzięło mnie żeby coś pokombinować. Wyszło krzywo i koślawo, ale wygląd jest dla mnie nieisotny, ważne, że stojak spełnia swoje zadanie wg mnie bardzo dobrze Jeszcze nie pomalowany wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 bardzo fajnie to wyszło taki mały stojaczek , też by mi się przydał , może samemu też sobie taki zrobię , no chyba że ruszysz masową produkcję to kupiłbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Wczoraj poprawiłem jeszcze co nieco. Wyciąłem bardziej miejsce gdzie na stojak siada rama, zmniejszyłem rozstaw tych pionowych desek stojaka, tak aby pasował idealnie pod rozstaw ramy. Teraz rowerek stoi jeszcze pewniej i stabilniej. Finalnie wygląda to tak, nic już nie ruszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Dobry patent, liczy się że tani i szybki, jak ktoś nie ma stojaka serwisowego na początek do przerzutek czy hamulców jest w sam raz. A nie myślałeś, żeby dostosować go pod przednie koło? Dodatkowo wcięcie poprzecznie na oś. Nie wiem po co, ale liczy się że 2 w 1 Można zacisk regulować na podniesionym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Jutro obadam jak się ma ten rozstaw do przedniego amora. Słuszna uwaga, nie zwróciłem na to uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kociol2011 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Fajny pomysł chyba sam coś takiego zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Zrobiłem podobny do Twojego. Do podstawowych regulacji ok. Ale zamierzam zmienić na taki z "łapą" http://imageshack.us/a/img89/2481/wp000475.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 @, bez wcięć na ramę wg mnie trochę lipa, podejrzewam, że rower sam sie przewraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiksa Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Rusza się ale nie przewraca. Zrobiłem taki tymczasowy. Niestety brak wyrzynarki w domu a z piłą nie chciało mi się robić to tak zostawiłem. Ale dzięki niemu wyregulowałem przerzutki, zmieniłem wszystkie linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.