Pawel2403 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Witam, Mam na imię Paweł. Zdecydowałem się na zakup roweru jak w temacie. Mam 187cm wzrostu i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar ramy byłby dla mnie najbardziej odpowiedni. Z góry dziękuję za wszystkie sensowne podpowiedzi. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 20-22 cale. Długość górnej rury do sportowej jazdy około 620mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Giant Revel 29 to rower do rekraacji nie do sportu, w Twoim przypadku proponował bym rozmiar L czyli u Gianta jest to 20". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2403 Napisano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 (edytowane) Dokładnie taki rozmiar ma Giant: L -20'' Thx:) Edytowane 30 Marca 2013 przez Schwefel regulamin - nie cytuj poprzedzającego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BbartekK Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 L, przy większym będziesz miał problem z przekrokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2403 Napisano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dzięki Panowie za podpowiedzi. Zastanawiałem się nad XL ale nie mam opcji żeby przymierzyć się do niego (brak tego rozmiaru w sklepie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 xl będzie zdecydowanie za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Przymierzałem się kiedyś do XL Talona bo tylko taki był w sklepie, był mocno za duży, czułem się jak na rowerze starszego brata, a pan w sklepie w Słupsku na A. Krajowej wciskał mi że jest idealny bo przecież jestem wysoki , mam 185-186cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2403 Napisano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Akurat w sklepie w którym byłem Sprzedawca powiedział że właśnie L będzie dla mnie odpowiednia a XL będzie za duży. Jeżeli dla Ciebie L jest odpwiednia to myślę że dla to też będzie dobry wybór. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi