matpog Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Cześć, szukam kasku dla mojej kobiety. Najważniejsze to musi się dobrze prezentować. Kobieta nie jeździ jakoś ambitnie, żadne maratony, XC, czy nawet większy teren. Po prostu, żeby czułą się bezpiecznie podczas normalnych przejażdżek po szutrach, drogach leśnych itp itd. Preferencje? Wygląd "uniwersalny", czyt. trekkingowy. Żeby nie wyglądała w nim jak z wodogłowiem. Jest drobna i szczupła więc kask też dobrze żeby był "delikatny". Kolory - raczej kobiece, czyli biały + coś delikatnego. Jeśli chodzi o kształt to strzelam, że coś pokroju MET Terra tylko odrobinę tańsze. Byłbym wdzięczny, jakby zabrały głos kobiety, one będą wiedzieć co i jak! Bez urazy Panowie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 moze... http://www.decathlon.pl/kask-crossfire-damski-2013-id_8244060.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArkaBike Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Cześć Proponuje coś z Alipny ceny przystepne i modele albo białe gładkie ja w linku http://www.bikeman.pl/kask-rowerowy-alpina-spice-light-p-1493.html po 149.99 zł albo modele czarne ze złotymi kwiatami albo białem z fioletowymi kwiatkami pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.decathlon.pl/kask-damski-biao-roowy-id_8051150.html Takie tanie coś powinno być OK. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Cześć, szukam kasku dla mojej kobiety. Najważniejsze to musi się dobrze prezentować. Że tak pozwolę sobie zapytać: czy kask musi się dobrze prezentować to Twoje czy jej zapatrywanie? Ja kupując rowerowe gadżety dla mojej żony uwzględniam jedynie aspekt jakościowy, do smaku się nie wtrącam. Z mojego doświadczenia w pracy wynika też że wiele kobiet stuka się w głowę patrząc na linie damskich produktów i wybiera coś z męskiej kolekcji. Zdefiniuj co znaczy trekkingowy, bo chyba żadna firma nie ma w ofercie kasku tego typu. Większość produktów to kaski identyczne na szosę i w teren z drobną różnicą obecności daszka i ewentualnie inną kolorystyką. Mieszkasz w Gliwicach, a tam chyba rezyduje Velo. Gdybam że wiele sklepów w okolicy sprzedaje oferowane przez nich produkty. Jeśli chcesz kupić kask kompletnie "na czuja" to ja bym jednak sugerował najpierw wycieczkę do zwykłego sklepu i sprawdzenie oferty na głowie. Próbowałem kupować kast bontragera, kobiecy, okazało się że firma dziwnie interpretuje rozmiarówkę i damski kask, w jednym rozmiarze, mieścił się jedynie na głowie dziewczynki a nie dorosłej kobiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Przejdź się jeszcze po Lidlach może gdzieś nie wykupili kasków ... tani, solidny, inmold, lampka ... Piękno rzecz gustu ale moim zdaniem nie brzydki ... a to wszystko za jedyne 50 zeta w kategorii tanich kasków jest bezkonkurencyjny. Osobiście mogę zaświadczyć swoją głową że chroni ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zefir15 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Że tak pozwolę sobie zapytać: czy kask musi się dobrze prezentować to Twoje czy jej zapatrywanie? Ja kupując rowerowe gadżety dla mojej żony uwzględniam jedynie aspekt jakościowy, do smaku się nie wtrącam. Z mojego doświadczenia w pracy wynika też że wiele kobiet stuka się w głowę patrząc na linie damskich produktów i wybiera coś z męskiej kolekcji. Dokladnie, tez tak mialem, jak jezdzilem z moja po sklepach za kaskiem. Na "babskie" nawet nie chciala patrzec, "bo tylko nie te rozowe kwiatki i inne talatajstwa". Ostatecznie kupilala jakis niedrogi meski Giro (pozniej moge znalezc model) czerwony z plomieniami, kolorystycznie pasujacy do trekingowego roweru (tez meskiego, ale z dosyc nisko opadajaca rama). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matpog Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Że tak pozwolę sobie zapytać: czy kask musi się dobrze prezentować to Twoje czy jej zapatrywanie? To akurat jej pomysł. Nie ubierze na głowę czegoś w czym będzie źle wyglądała, bez względu na jakość. Bardzo kobiece podejście, no cóż. Moja głowa w tym, żeby znaleźć coś w czym nie będzie wyglądała jak niekorzystnie (...) a jednocześnie żeby było bezpieczne. Co do "kasku trekkingowego" to chodziło mi o to, że wygląd raczej uniwersalny. Odpadają więc wszystkie kaski z agresywnym designem, typowo szosowe, czy charakterystyczne (jak np. Orbea Odin). Problem tkwi w tym, żeby skorupa kasku nie była zbyt gruba i nie "powiększała" głowy. Oczywiście, żeby była przy tym też bezpieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Nie ubierze na głowę czegoś w czym będzie źle wyglądała, No to powodzenia kolego ;D Przy takim argumencie nie ma pytań na forum ... jest udręka Nie ważne co tu poradzimy zawsze może być źle ... bo przecież o gustach się nie dyskutuje ... a o gustach kobiecych nawet się nie myśli Bo to mniej więcej może się tak skończyć ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.