slawiusz Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Cześć, czy ktoś się kiedyś spotkał z dętką lateksową do 29" MTB? Z tego co widzę to są dostępne m. in. MTB 26", szosa, ale MTB 29" coś słabo... S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvin Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie ma sensu kupować dętki 29, to tylko zwiększa wagę w newralgicznym miejscu jakim są koła. Dętka 26 spokojnie wchodzi na obręcz do 29era. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawiusz Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie ma sensu kupować dętki 29, to tylko zwiększa wagę w newralgicznym miejscu jakim są koła. Dętka 26 spokojnie wchodzi na obręcz do 29era. Czy dotyczy to też lateksowych, np. Michelin Aircomp C4? Spotkałem się z opinią że one nie powinny być rozciągane gdyż zwiększa to prawdopodobieństwo defektu. S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie ma sensu kupować dętki 29, to tylko zwiększa wagę w newralgicznym miejscu jakim są koła. Dętka 26 spokojnie wchodzi na obręcz do 29era. Zależy od obręczy Miałem przyjemność zakładać dętkę jak rozciołem oponę i mleczko nie dawało rady ale temperatura była bliska 0 Aby założyć dętke trzeba lekko podpompować, a oponę na podpompowaną dętkę na cresty zakłada się średnio, delikatnie mówiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Nie wiem czy coś się zmieniło, ale kiedy używałem C4 dosyć słabo trzymały powietrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menxtr Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Nie wiem czy coś się zmieniło, ale kiedy używałem C4 dosyć słabo trzymały powietrze ... Jak każda lateksowa dętka .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi