slav4 Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Ot i zagwozdka. Pech czy reguła ? Gdzieś wyczytałem że ZTR obniżył krawędź o 3 mm "dla lepszego uszczelnienia". Zestaw ZTR Crest 29' + AKA TNT uszczelnił się pięknie kompresorem, potem zjechałem do przepisowych 2 atm, ale przez noc bomba obudziła pół bloku Stopka wyskoczyła z rantu; cały przedpokój w mleczku. Pytanie: pech czy reguła ? Miał ktoś takie przygody ? Obecnie wrzuciłem zestaw Schwalbe RoRo + RR z wyraźnie mniej "mięsistą" stopką i nic się nie dzieje ale Schwalbe wybitnie nie lubię, a poza tym jeszcze ich nie tłukłem mocno po terenie i nie poddawałem obciążeniom bocznym. Wybuchło jeszcze coś komuś ? A jeśli tak to w jakiej konfiguracji ?
MTBike Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Ja mam 26" ZTR Alpine i wybuchł mi RR co prawda dla komfortu zakładania posmarowałem ranty mydłem ale wybuchły . Dodam u mnie na zestawie dętkowym, i być może że gdzieś źle podeszła taśma .
PiotrekJ Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 ZTR Crest 26" z Conti RK i XK na detkach od 300 km wszystko jest ok ...
Tomash Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Crest 26" - przy zakładaniu strzelił Panaracer, ale tylko raz i na mokrych rantach. Sam sobie winny byłem Poza tym jeździłem na bardzo niskich ciśnieniach i nigdy się nic nie działo.
zgrzezly Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Wybuchly cresty 29 na shwalbe FF, w nocy spokojnie sobie staly i buch, ale zdecydowanie byla to wina zlego osadzenia rantow. Odkad staranniej sie do tego przykladam zadnych niespodzianek nie ma trzeci juz sezon, smigam na crestach, flow, flow ex.
slav4 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 Mały update: RR 2,25 też wybuchł przy zeskoku z krawężnika (!!!) Ewidentnie wina obręczy - zaplotłem kółko na Mavic 719 od tygodnia nic się nie dzieje. Natomiast na duuuuuży plus zaliczam "zaplataczom" (daveo.pl) gotowość zwrotu kasy i to bez obejrzenia obręczy
Mod Team safian Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2013 RR 2,25 też wybuchł przy zeskoku z krawężnika (!!!) Schwalbe są jakieś lipne. Jakoś ze zwykłymi oponami nie pod TLR nigdy nie miałem problemu. W moim przypadku prowadząc rower z obręczy spadł (uszkadzając się) Nobby Nic, wersja TLR. Skoro dostałem nowego na gwarancji to może coś w tym jest...
Rondel96 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Witam! Mi kilkukrotnie wybuchła obręcz FRM XMD 333, w konfiguracji z Schwalbe FF. Rower za każdym razem stał o cos oparty i nikt go nie dotykał.. Co więcej początkowo działo sie to tylko 'na mleczku', ale ostatnim razem, kiedy sfrustrowany założyłem dętkę, koło ponownie wybuchło i oderwały się boczne ranty obręczy.. P.S Jeżeli ktoś byłby zainteresowany mogę wysłać zdjęcia na maila.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.