kamfan Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 no wiadomo, że wina obręczy i/lub opony, ale jest to dobrze znany problem (wystarczy przejrzeć forum) na wielu różnych zestawach obręczy i opon, a występuje wyłącznie w wersjach kevlarowych opon; więc zawsze kupując jakąś nową kevlarową oponę jest możliwość, że będziesz się musiał dłużej pobawić i użyć wody z płynem; z drutem nigdy takiej możliwości nie ma (bo jest on po prostu sztywny)
mejteusz Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Napisano 3 Kwietnia 2013 Cześć. Już mi opony przyszły, wieczorem zamierzam założyć. Mam jednak pytanie - otóż na oponach jest oznaczona strzałka- w jedną stronę SPEED a w drugą TRACTION. Jak mam te opony założyć? Może proponujecie np. przednia na SPEED a tylna na TRACTION? Czy obie jednakowo?
GhOsTwrc Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 obie na speed. traction sprawdza sie tylko i wylacznie na bardzo stromych i blotnistych podjazdach a takie na speedzie tez idzie wjechac. Jako ciekawostke dodam ze wczoraj zakupilem saguaro 29x 2.0 , model 2013 i jest tylko rotation ustawione na speed , zalozenia na traction w ogóle nie ma na oponie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.