Skocz do zawartości

[rower] dla chłopca 7-8 lat. co lepsze v brakee czy hamulec w piaście?

popo00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przekładnia w pieście to kosztowny interes (Sprawdź choćby allegro) i nie przyda się dla dziecka...

A co do hamulca "nożnego" to Powinieneś również skonsultować to ze swoim synem-to chyba najważniejsze :D

Napisano

Przerabiałem to 3 lata temu i po testach z dzieckiem kupiłem rower z hamulcami v-brake.W przypadku mojego dziecka dużo lepiej radził sobie z hamulcami w rękach niź w nogach.

Rower jaki kupiłem to Unibike pilot używany za 150zł.Nie polecam kupowania nowych drogich rowerów dla tak małych dzieci ,bo je poprostu niszczą.

Co chodzi o przerzutki to revoshifty są najlepsze dla dziecka.

Napisano

dziękuję za podpowiedzi.

tak więc dobry v brakee, i przerzutka revoshift. mam punkt wyjścia do szukania bajka dla synka :)

nasz polski MBIKE właśnie "wypuścił" świeżą kolekcję rowerów dla dzieci i młodzieży

obejrzałem te rowerki i powiem tak- powiedz mi na kiego grzyba maluchowi 3 przerzutki z przodu??? to jakieś jaja sa normalnie ...

Napisano

Dziecko nie musi ich przecież używać ale może się nauczyć, tak jak z korzystania z dwóch hamulców obsługiwanych rękami. Moim zdaniem wyrobienie dobrych nawyków wychodzi tylko na zdrowie.

Napisano

Jesli Twoj syn nie bedzie jezdzil rowerem po lesie to ich nie wykorzysta. Moj 8 latek korzysta na codzien ze sredniego blatu z przodu, w lesie lub pod gore korzysta czasami z mlynka. Ale on ma juz rower rozmiar wiekszy. Tak eiec ma to swoje uzasadnienie :)

Napisano

Jesli Twoj syn nie bedzie jezdzil rowerem po lesie to ich nie wykorzysta. Moj 8 latek korzysta na codzien ze sredniego blatu z przodu, w lesie lub pod gore korzysta czasami z mlynka. Ale on ma juz rower rozmiar wiekszy. Tak eiec ma to swoje uzasadnienie :)

a nie lepiej w rowerku dla 7 -8 chłopca ( mówie o kołach 20" ) dac jeden blat na przód, a tylko z tyłu przerzutki?

sporo łatwiej przerzucać tylne biegi, niż przednie. zanim nie kupiłem sobie porzędnego sprzętu, to przednie przerzutki nie kojarzą mi się z łatwością operowania, tak więc wolałbym aby młody się nie zniechęcał :P za młodu :)

• Mod Team
Napisano
a nie lepiej w rowerku dla 7 -8 chłopca ( mówie o kołach 20" )

i

obejrzałem te rowerki i powiem tak- powiedz mi na kiego grzyba maluchowi 3 przerzutki z przodu??? to jakieś jaja sa normalnie ...

Nie wiem, jak oglądałeś te rowerki (zakładka KIDS), ale żaden z rowerów MBIKE na kołach 20" nie ma trzech blatów z przodu :)

PS. Dlaczego nie można na tym forum linkować strony MBIKE?

Napisano

akurat ten na którego spojrzałem to ma, fitness green się nazywa, fakt że inne nie mają.

żeby było śmieszniej ten cały fitness green na zdjęciu głównym ma 3 zębatki z przodu, a na mniejszych fotkach ma jedną...

Napisano
Nie polecam kupowania nowych drogich rowerów dla tak małych dzieci ,bo je poprostu niszczą. albo wyrastają z nich

Pewnie. Nie kupować wcale, albo od razu 29-ninera. Ubrań dziecku też nie kupujesz bo wyrośnie?

Napisano

maluchowi na pierwszy rower bez bocznych kolek wystarczy przerzutka tylnia i pewnie jeden hamulec, za 3-5 lat dostanie pewnie nowy rower i wtedy opanuje przednia zmieniarke, czy tam drugi hamulec :) :)

Napisano

A czy koła 20" nie za małe ja właśnie kupiłem 8 latkowi 24" i jest w sam raz i na 2-3 sezony powinien wystarczyć, ile młody ma wzrostu bo jak już ok 130cm to warto pomyśleć nad 24" rowerem dłużej posłuży.

Napisano

Mam teraz 15 lat i z "doświadczenia" mogę powiedzieć, że w wieku 7-8lat przesiadłem się z 20" na 26'' ale z niską ramą (nie byłem zbyt wysoki) i spokojnie dałem sobie radę, a i pojeździłem parę dobrych lat. Najlepiej, moim zdaniem, pojechać do jakiegoś salonu i wypróbować dany rower. Pewnie chodzi tu o niespodziankę komunijną, ale chyba lepiej sprawdzić różne rowery 24'' i 26'' i wybrać wspólnie z synem. Gwarantuje, że będzie wtedy zadowolony :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...