Skocz do zawartości

[licznik] Sigma BC 12.12 i Sigma BC 16.12

cotynato

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Szukałem informacji na temat różnic między starym modelem licznika (Sigma BC 12.12), a nowym (Sigma BC 16.12) , ale ich nie znalazłem. Jaka jest różnica między tymi modelami?

• 2 tygodnie później...
Napisano

do 1609 były:

http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/czesci-zapasowe/p,czujnik-kadencji-bc-1606l-sigma,10753.html w przypadku montażu do podstawki która była z licznikiem - mocowanie na "druciki" 

http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/czesci-zapasowe/p,czujnik-kadencji-do-licznikow-bezprzewodowych-sigma-sts-sigma,27695.html montaż w podstawce uniwersalnej w ktorej nie ma górnych styków, są one na przewodach z czujnika.

w 16.12 pewnie będzie identycznie.

A czym różni się model 16.12 od 1609? Czy któryś z nich jest lepszy/gorszy jakościowo?

Zasadniczo roznic jako takich nie ma, jdedynie kosmetyka typu przeniesienie sredniej kadencji z menu dostepnego pod dolnym przyciskiem do menu z gornego przyciusku, mozliwosc nawigacji po menu w tyl za pomoca "lewych" przyciskow i opcja TS distance i ts time uruchamiane "recznie" zamiast trip up, ktory uruchamial sie sam. Do tego napisy w menu w 16.12 sa pisane z malymi literami a samo menu ma mozliwosc wyswietlania w jezyku polskim.

Napisano

Przyłącze się do tego wątku.

Zakupiłem licznik SIGMA BC 16.12 i mam mały problem nie potrawie uruchomić włączyć,

naciskam na przyciski żeby wzbudzić i nic. 

Pomyślałem ze pomoże wyjecie baterii i tez nic.

Jak można uruchomić licznik?

Napisano

W instrukcji od 16.12 STS jest napisane, zeby przytrzymać wciśnięte na raz oba dolne przyciski przez około 5 sekund, próbowałeś?

Napisano

W instrukcji od 16.12 STS jest napisane, zeby przytrzymać wciśnięte na raz oba dolne przyciski przez około 5 sekund, próbowałeś?

Tak próbowałem 

Napisano

Witam 

Kupilem dzis licznik sigma bc 12.12 wszystko dziala  jak nalezy tylko mam 1 problem nie moge znalesc ani dojsc jak wylaczyc ten licznik. Jest wogle taka mozliwsoc moze jakas kombinacja klawiszy? Po zdjeciu z roweru przechodzi w stan w ktorym pojawia sie zegarek i nazwa modelu licznika, a chcialbym zeby wylaczyc go calkowicie zeby nie zrzeral baterii. Nie moge tego  znalesc w instrukcji. 

Napisano

wszystko dziala jak nalezy tylko mam 1 problem nie moge znalesc ani dojsc jak wylaczyc ten licznik. Jest wogle taka mozliwsoc moze jakas kombinacja klawiszy? Po zdjeciu z roweru przechodzi w stan w ktorym pojawia sie zegarek i nazwa modelu licznika, a chcialbym zeby wylaczyc go calkowicie zeby nie zrzeral baterii. Nie moge tego znalesc w instrukcji.

Niestety nie ma takiej możliwości. W Sigmie wyłączenie - to przejście do stanu z modelem i godziną.

Napisano

A da się to wyłączyć w ogóle? Bo powiem szczerze, że nigdy nie zwracałem na to uwagi, ale teraz zobaczyłem na swój licznik (Sigma BC509) i też na ekranie jest text z numerem modelu, więc może tak po prostu ma być?

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...