pepek Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 mam następującą konfiguracje: korby - alivio, przerzutki: przód - alivio, tył - deore, kaseta - alivio, łańcuch KMC i jak jade na 8 z tyłu i 2 z przodu coś mi puka mam wrażenie że z przodu i pukanie to szczególnie się nasila gdy kręce z wiekszą siła albo staje na nogi, na innych biegach wszystko ładnie, pięknie tylko na tym jednym, o to może być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 pewnie napęd nowy.. U siebie też miałem takie stukanie i uspokoiło się po 100km. Po prostu wszystko musi się wpasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 poza tym niepowinno sie używac 2:8 (krzyżujesz łańcuch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 poza tym niepowinno sie używac 2:8 (krzyżujesz łańcuch) 2:8 można. Nie można 1:8 lub 3:1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 moze masz korby niedokręcone jak tam mialem ostatnio na blacie, dokrecilem i jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kołek Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Też mam korbę Alivio i też mi pukała - zmieniłem suport i było OK ale teraz znowu coś strzela - domyślam się, że to na blatach - niestety nie mogę dokręcić bo mam obrobioną jedną śrubę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 2:8 można. Nie można 1:8 lub 3:1. Hmm wydaje mi się, że to co piszesz to prawda, ale jest chyba jeszcze kwestia suportu ... u mnie mam zonk bo wygiął mi się środkowy blat (24zęby) i teraz na 2-8 łańcuch ociera mi w jednym miejscu o blat i w związku z czym nie moge ostrzej jeździć na 2-8 buuu Ech miało być 34zęby Chyba późno już trza iść spać ... wyregenerować siły po dzisiejszej jeździe na biku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.