Skocz do zawartości

[Kraków] Szukam towarzyszy do jazdy!

Rodanol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w KRK od niedawna i nie znam żadnych rowerzystów... :(

Niedługo mam nadzieję zrobi się ciepło i szukałbym towarzystwa. Jako, że jestem młody i raczej w pełni sił to interesowały by mnie raczej jakieś dłuższe w miarę wymagające trasy :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jestem w KRK od niedawna i nie znam żadnych rowerzystów... :(

Niedługo mam nadzieję zrobi się ciepło i szukałbym towarzystwa. Jako, że jestem młody i raczej w pełni sił to interesowały by mnie raczej jakieś dłuższe w miarę wymagające trasy :D

Witam. Ja jeżdżę w trasy po okolicach Krakowa. Jest to mieszanina asfaltów, szutrów, leśnych i polnych dróg gruntowych. Jeżdżę przeważnie w soboty albo niedziele. Odcinki 120-210 km.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Co tu tak cicho? wiosna sie zaczela pustki na forum małopolska jakby był środek zimy

nie używam facebooka więc może tutaj kogoś znajde do jazdy po górkach

Na I raz można sie umówić w krakowie a pózniej pojechać w jakiś beskid

Napisano

Tu to w zasadzie jak obserwuje to forum to jest kompletna kicha. Jak zerkam na część śląską to aż się przykro robi. Zdechło i chyba tak pozostanie.

Napisano

Małopolska mało urowerowiona co dla mnie jest dziwne bo warunki wyśmienite lub każdy ma z kim pedałować i nie szuka.  W ubiegłym sezonie podczas wypraw na okoliczne szczyty Beskidu Wyspowego raz tylko spotkałem rowerzystę, pogawędziliśmy trochę i każdy pojechał w swoją strone.   Bida z nyndzą 

Napisano

Więc proponuję żebyśmy stworzyli grupę wycieczkową! Sama jestem z Lublina, w Krakowie mieszkam od niedwna i też dziwi mnie bardzo to, że jakoś dużego ruchu rowerowego tu nie widać. A okolice Krakowa są miejscami baaaardzo malowicze! Sama mam trekkinga, lubię jeździć po różych terenach (raczej utwardzone), i z chęcią bym poznała ludzi chętych na wypady rowerowe w okolicach Krakowa. Dystanse wiadomo, uzależnione od pogody i chęci, dla mnie optymalne to 60-150 km dziennie ;) Kto sie pisze? 

Z pozdrowieniami,

astaris

Małopolska mało urowerowiona co dla mnie jest dziwne bo warunki wyśmienite lub każdy ma z kim pedałować i nie szuka.  W ubiegłym sezonie podczas wypraw na okoliczne szczyty Beskidu Wyspowego raz tylko spotkałem rowerzystę, pogawędziliśmy trochę i każdy pojechał w swoją strone.   Bida z nyndzą 

Napisano

Ja się piszę, ale nie zawsze - praca, dziecko... Ale pamiętajcie o mnie:)

P.

Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

Napisano

i Otwarte Treningi Rowerowe są w Krakowie (na facebooku) - tylko to są treningi MTB

U mnie w Puszczy Niepołomickiej jeździ bardzo dużo rowerzystów jak i kolarzy, ale pewnie nie wchodzą na forum, ani bikestats

Napisano

Więc proponuję żebyśmy stworzyli grupę wycieczkową! Sama jestem z Lublina, w Krakowie mieszkam od niedwna i też dziwi mnie bardzo to, że jakoś dużego ruchu rowerowego tu nie widać. A okolice Krakowa są miejscami baaaardzo malowicze! Sama mam trekkinga, lubię jeździć po różych terenach (raczej utwardzone), i z chęcią bym poznała ludzi chętych na wypady rowerowe w okolicach Krakowa. Dystanse wiadomo, uzależnione od pogody i chęci, dla mnie optymalne to 60-150 km dziennie ;) Kto sie pisze? 

Z pozdrowieniami,

astaris

My już z Rodanolem jeżdzimy od miesiąca. Jutro o 9 rano wyruszamy z Mydlnik i objeżdżamy Kraków dookoła (Rząska- Modlniczka-Zielonki-Węgrzce-Raciborowice-Łuczyce-Niepołomice-Chorągwica-Świątniki Górne-Mogilany-Skawina-Ściejowice-Liszki-Morawica-Rząska-120 km ).

Ja się piszę, ale nie zawsze - praca, dziecko... Ale pamiętajcie o mnie:) P. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

Jutro 9 rano ruszamy z Mydlnik na 120 km. Objeżdżamy Kraków dookoła ( Zielonki-Batowice-Niepołomice-Świątniki Grn.-Skawina-Liszki-Morawica-Mydlniki, 

Napisano

Szkoda że tak późno o tym napisałeś, z chęcią bym się przyłączyła;) daj znać następnym razem trochę wcześniej. pzd!

My już z Rodanolem jeżdzimy od miesiąca. Jutro o 9 rano wyruszamy z Mydlnik i objeżdżamy Kraków dookoła (Rząska- Modlniczka-Zielonki-Węgrzce-Raciborowice-Łuczyce-Niepołomice-Chorągwica-Świątniki Górne-Mogilany-Skawina-Ściejowice-Liszki-Morawica-Rząska-120 km ).

Jutro 9 rano ruszamy z Mydlnik na 120 km. Objeżdżamy Kraków dookoła ( Zielonki-Batowice-Niepołomice-Świątniki Grn.-Skawina-Liszki-Morawica-Mydlniki, 

A na jakich rowerach jeździcie? Szosy/ górale/ trekkingi? Dajcie traka z trasą jeżeli macie jakieś endomondo czy coś :)

Szkoda że tak późno o tym napisałeś, z chęcią bym się przyłączyła;) daj znać następnym razem trochę wcześniej. pzd!

Napisano

astaris ma rację :) Ale rozumiem, że nie widziałeś tematu wcześniej. A poza tym, nie wiem czy wytrzymałbym taki dystans przynajmniej na tą chwilę), więc mam lepszą wymówkę - siedzę kamieniem w domu i pilnuję Młodej ;)

P.

Napisano

A na jakich rowerach jeździcie? Szosy/ górale/ trekkingi? Dajcie traka z trasą jeżeli macie jakieś endomondo czy coś :)

Jeżdzimy na góralach. Niestety nie orientuję się co to jest trak i endomondo. Za dwa tygodnie planujemy trasę Kraków-Ściejowice-Wola Radziszowska-Sułkowice-Harbutowice-Zarabie-Myślenice-Polanka-Kaimówka-Łobzów-Konary-Wróblowice-Kraków.

Napisano

proponuję założyć specjalny nowy temat (np. Wrocław ma temat "[Wycieczki] Wrocław zgłoś się") i informować z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem o swoich planach wyjazdowych.

Wtedy na pewno ktoś chętny się zgłosi. 

Z czasem jest też szansa na zebranie w miarę stałej fajnej grupy i organizowanie nawet i większych wyjazdów (jak w grupie dolnośląskiej).

Myślę, że tu mogę służyć jako łącznik z grupą dolnośląską i możemy wtedy myśleć też o wspólnych wyjazdach na imprezy robione przez tę grupę (tzw. miniówy dolnośląskie).

Napisano

kurczę, a mnie akurat nie będzie w Krakowie 1/06-2/06. Dawajcie znać o kolejnych wycieczkach :) może rzeczywiśćie byłoby dobrym pomysłem zakładanie ustawek na tej stronce https://my.dropsport...e=within-a-week ...  a już  najlepiej to i tam i tutaj  na forum. 

Pozdrawiam wszystkich rowerzystów!

Jeżdzimy na góralach. Niestety nie orientuję się co to jest trak i endomondo. Za dwa tygodnie planujemy trasę Kraków-Ściejowice-Wola Radziszowska-Sułkowice-Harbutowice-Zarabie-Myślenice-Polanka-Kaimówka-Łobzów-Konary-Wróblowice-Kraków.

Napisano

kurczę, a mnie akurat nie będzie w Krakowie 1/06-2/06. Dawajcie znać o kolejnych wycieczkach :) może rzeczywiśćie byłoby dobrym pomysłem zakładanie ustawek na tej stronce https://my.dropsport...e=within-a-week ...  a już  najlepiej to i tam i tutaj  na forum. 

Pozdrawiam wszystkich rowerzystów!

Ja jutro chętnie bym gdzieś pojechał - najchetniej trasa urozmaicona i pagorkowata

Napisano

Od połowy czerwca będę w Krakowie to chętnie się przyłączę do jakiegoś tripa, w ile robicie te 120km?

Wszystko zależy od trasy i pogody. Jak jest upał i dużo podjazdów to ok. 9 godzin, a jak jedziemy w stronę Śląska gdzie jest bardziej płasko, a do tego jest chłodno to czas jazdy jest oczywiście krótszy. Od połowy czerwca wycieczki będą dłuższe ( 170-210 km), gdyż na początku lipca jadę na rowerze nad morze i muszę budować formę.

Napisano

Od połowy czerwca będę w Krakowie to chętnie się przyłączę do jakiegoś tripa, w ile robicie te 120km?

Jak będziesz Krakowie to daj znać. Mój nr tel.667495796

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam wszytskich!

To może by tak zorganizować jakiś wspólny trip nad jezioro Dobczyckie na rozgrzewkę? Co Wy na to?

Pzdr!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam wszytskich!

To może by tak zorganizować jakiś wspólny trip nad jezioro Dobczyckie na rozgrzewkę? Co Wy na to?

Pzdr!

Jestem chętny do wspólnego wyjazdu nad Jezioro Dobczyckie - co jakiś czas tam jeżdżę i mniej więcej znam trasy. Jestem z okolic Wieliczki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...