Skocz do zawartości

[oświetlenie] lampka rowerowa w okolicach 450zł

grzybak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tryb strobo w latarkach taktycznych miał by jakiś sens może wtedy, gdyby wykorzystwał 10% mocy diody lub mniej.

Niestety, z tego co mi wiadomo, to latarki w tym trybie dają po oczach z udziałem 100% mocy.

Napisano

Tryb strobo w latarkach taktycznych miał by jakiś sens może wtedy, gdyby wykorzystwał 10% mocy diody lub mniej.

Niestety, z tego co mi wiadomo, to latarki w tym trybie dają po oczach z udziałem 100% mocy.

U mnie 10% mocy oślepia jak ustawie latarkę prosto w oczy, wszystko zależy jaka dioda i prądu pobiera. Dla xml 5% a nawet mniej musi być. Opisana wcześniej Bocialarka ma tryby nawet mniejsze, ale to jest lampka/latarka zrobiona właśnie na rower.

Ja sam używam drugiej latarki typu zoom z przesłoną na miasto, nie chcę się gimnastykować z latarką na kierownicy z ustawianiem czy zmienianiem trybów. Raz założę ustawie i mam spokój. Tylko klikam na tę co robi za długie, a strobo mam zdezaktywowane, bo i tak nie używam, jestem widoczny bez tego.

Napisano

I dlatego należy strumień światła strobo wykierować w ziemię, a nie przed siebie :thumbsup:

Napisano

Ostatecznie mój wybór padł na Fenixa BT20 + Nitecore i4 v2 + 4x ogniwa Panasonic 18650 NCR18650B 3400mAh Protected. Obecnie, biorąc pod uwagę wszystkie elementy zestawu, jest to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny. Cały zestaw kosztował 480 złotych. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i cenne uwagi. Mam nadzieje że za kilka tygodni ja będę w stanie doradzić komuś w sprawie wyboru oświetlenia. Życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.

Napisano

Nie chciałbym psioczyć, ale mnie zawsze zniechęcało w lampkach rozwiązanie polegające na rozdzieleniu lampki od pojemnika ze źródłem zasilania. Próbowałeś w ogóle jeździć z tym Feniksem na kasku? :icon_wink:

Napisano
ale mnie zawsze zniechęcało w lampkach rozwiązanie polegające na rozdzieleniu lampki od pojemnika ze źródłem zasilania
Coś za coś ... przy jednym aku w lampce przy dobrych wiatrach masz 90 minut świecenia, a przy pakiecie 3,5 godziny albo i więcej zależy jaki i zależy co komu potrzebne.
Napisano

Nie no, jasne. Perspektywa stania się potworem lumenowym zawsze mnie kusiła :laugh: Ale te kabelki i dodatkowy pojemnik na ramie lub mostku... :icon_confused: Nie można mieć wszystkiego w życiu...

• 3 miesiące temu...
Napisano

Ostatecznie mój wybór padł na Fenixa BT20 + Nitecore i4 v2 + 4x ogniwa Panasonic 18650 NCR18650B 3400mAh Protected. Obecnie, biorąc pod uwagę wszystkie elementy zestawu, jest to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny. Cały zestaw kosztował 480 złotych. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i cenne uwagi. Mam nadzieje że za kilka tygodni ja będę w stanie doradzić komuś w sprawie wyboru oświetlenia. Życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.

Grzegorzu, może podzielisz się wrażeniami po kilku pierwszych miesiącach jazd z Fenix BT20.

Czy teraz dokonałbyś podobnego wyboru?

Stoję przed takim samym dylematem, na co dzień, a właściwie wieczór także wybieram kierunek Legionowo lub Nieporęt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...