Skocz do zawartości

[ekwipunek na wyprawe] wyprawa kilkudniowa bez sakw - możliwa?

marcin66612

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym wybrać się gdzieś na wakacjach na kilka dni lecz nie posiadam sakw i w tym roku ich nie kupię. Czy możliwy jest taki wyjazd? Bo wiadomo że trzeba wziąć pare żeczy w tym śpiwór no i namiot ale może by się obeszło bez niego. Plecak odpada odrazu bo to żadna przyjemność. Zastanawiałem się czy by nie przymocować torby do bagażnika jakoś tylko czy ktoś coś takiego próbowa?

Jak myślicie taka wyprawa jest możliwa? czy raczej jest to porwanie się z motyką na słońce?

Poszukaj na allegro i na forum jakichkolwiek tanich używek . Za małe pieniądze będziesz miał problem z głowy.

Witam

Chciałbym wybrać się gdzieś na wakacjach na kilka dni lecz nie posiadam sakw i w tym roku ich nie kupię. Czy możliwy jest taki wyjazd? Bo wiadomo że trzeba wziąć pare żeczy w tym śpiwór no i namiot ale może by się obeszło bez niego. Plecak odpada odrazu bo to żadna przyjemność. Zastanawiałem się czy by nie przymocować torby do bagażnika jakoś tylko czy ktoś coś takiego próbowa?

Jak myślicie taka wyprawa jest możliwa? czy raczej jest to porwanie się z motyką na słońce?

Na upartego bez namiotu możesz jechać, będziesz musiał co najwyżej szukać jakichś zadaszonych miejsc. Można też spać pod mostami. Śpiwór to moim zdaniem konieczność. Bez śpiwora w nocy zmarzniesz, a co za tym idzie się nie wyśpisz, będziesz zły i Ci się odechce podróży.

Co do gum do mocowania to mogę śmiało polecić. Bagaż musi być dobrze opięty i minimum 4 gumami (tak jak kolega wyżej pisał).

Jeśli chodzi o budżetowe opcje to dobrym patentem jest przyczepienie do tylnego bagażnika zamiast bocznych sakwy dwóch jakiś najzwyklejszych plecaków :)

Widziałem kilkukrotnie takie rozwiązanie, a jak dobrze je zamocujesz to nie ma problemu :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Siatka elastyczna do bagażnika?

8016038163718_PP_karta.07D02752-53AE-40BB-8C86-FBB4DBD16C3B.jpg

Może być słaba, ale haków można dorobić więcej. Liczą się tu małe oka - żeby nic nie zgubić bezwiednie. Prawie na pewno będzie za duża - ja złożyłbym na pół i dorobił haki z drugiej strony, będzie gęstsza i mocniejsza, a odpinać będzie się po stronie zgiętej powiedzmy dwa haki, po drugiej 4 będą "na stałe". Być może można kupić taką do bagażnika rowerowego, odpowiednio mniejszą ale też pewnie słabszą.

Dodatkowo spiąć przygotowanym na odpowiednią długość pasem 25mm z klamrą (pas i klamrę można kupić osobno w budowlanym - tanio).

thule-521-tasma-z-klamra-zaciskowa-2-75-m.jpg

Poszukałem u siebie i znalazłem moje stare sakwy na rower- trzyczęściowe. Nie są nieprzemakalne ale pakowałem rzeczy w torby foliowe i było ok . Jakbyś chciał to za jakieś sumboliczne pieniądze możesz je mieć.. Pisz na priv

Witam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...