adriansocho Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Gdzie kupić końcówkę do odpowietrzania Hayesów Nine (chyba również modele HFX-9)? Chodzi o to coś, czym się łączy przewód/strzykawkę z otworkiem w pokrywie klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Raczej tylko w zestawie. Ja zrobiłem końcówkę z rurki od wd40 wciśniętej w rurke izolacyjną od cienkiego kabla w miarę zdawało egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Gdzie kupić końcówkę do odpowietrzania Hayesów Nine (chyba również modele HFX-9)? Chodzi o to coś, czym się łączy przewód/strzykawkę z otworkiem w pokrywie klamki. ja tam zrobilem z wezyka do kroplowki z apteki (nakupowalem sie wielu wezykow -akwarystyczne i mi spadaly przy odpowietrzaniu)+plus patyk do uszów+strzykawka jakas konska:) i daje rade. prosty i niezawodny ale HFX-9 to ciezka sztuka moze sie tak niezapowietrzaja ale jak juz zaczna to 5 przelan Ci czeka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Właśnie zauważyłem, hamulce dostałem od kolegi w stanie pustym, wlałem płynu jak normalnie przy zdjętej pokrywce (Gustaw już by śmigał), zakręcam a tu d4. Widziałem wcześniej post kolegi broklyn20, ale chciałbym coś solidniejszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broklyn20 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 oryginalnej końcówki też używałem ale przy wyjmowaniu trzeba uważać żeby nie uszkodzić gumowej membrany bo to jest bolączka tych hampli, mi się żdażyło dwa razy a wymiana to pewnie z 60% obecnej wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Może i spróbuję Waszego patentu (podoba mi się to z pałeczką higieniczną), ale boję się, że mi zabraknie rąk do ogarniania tego wszystkiego. Czy przy odpowietrzaniu robiliście cofanie tłoka strzykawki tłoczącej od strony zacisku? To by wymagało, żeby u góry była albo strzykawka i bez pęcheczyków, albo koniec wężyka zanurzony w butelce (jak w instrukcji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 ja osobiscie mam mala butelke po Cisowiance :)w niej w zakretce:) wywiercony otwor+wezyk z koncówka do klamki, wszystko wisi na gumce na klamce;/,od dolu pompuje strzykawa powoli niezaszybko, od czasu do czasu ruszam klamka zeby wypompowac bomble:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.