jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Zamierzam zakupić nowe opony do roweru. Szukam czegoś taniego do ok 50zł szt. Chce coś z wymiarem balonu ok 60mm. Conti x king 2.4 ma niestety ok 57mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ja znalazłem opinie mówiące że XK ma 60mm... Poza tym Ro Ro 2.4 ma podobno 62mm. Do czego mają to być opony i czego od nich wymagasz bo nie wiem czy podawać takie opony jak Kenda Nevegal itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Jazda po lesie , miasto , czasem zjazd z "większej" górki jak np nasyp kolejowy oraz dwa razy w roku turystyka górska.Generalnie jade tam "gdzie oczy poniosą" XK 2.4 http://farm6.static.flickr.com/5110/5581321675_7fbc748c19_b.jpg Chce coś z balonem i przyczepnością taką jak NN 2.25 . Opona na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 hmm...ja osobiście polecam maxxis ignitor, akurat twoja cena. mam takowe i jestem zadowolony. trzymanie na asfalcie wzorowe. w lesie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Maxxisy ignitor odrzucam ze względu na większe opory od nobby nica. Obecnie mam crossmarki ale już sie powoli kończą , czasem brakuje przyczepności podczas hamowania na jakimś zjeździe Miałem także NN 2.25 z przodu i to był ideał ale niestety cena nie na mój portfel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Maxxis ikon 2,2" duży balon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Conti x king 2.4 ma niestety ok 57mm Ja znalazłem opinie mówiące że XK ma 60mm... szerokość balona zależy od obręczy na jaką założy się oponę. U mnie n.p. Race King 2.2 ma 57mm na obręczach Dart Raider. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 X King 2.4 to jest już naprawdę spora opona, u mnie na wcale nie szerokiej obręczy Mavic 719 przy ciśnieniu 2,5 bara ma 58mm. działa świetnie, zwykła zwijana waży 645g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ok w,takim razie po wielkanocy zamawiam x-kinga 2.4 na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterek321 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 X- king to naprawdę świetna opona, jeżeli nie jeździsz po jakiś hardcorowych ścieżkach enduro to Ci ją polecam. Przy szerokości 2.2 którą mam trzymanie jest rewelacyjne, a co dopiero 2.4. Myśle, że to rozsądny wybór. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Ja polecam od siebie swoje oponki Continental Race King 2.2 pochłania sporo nierówności, po przesiadce z opon 1,9 na 2.2 to bardzo mięciutko się zrobiło. Niskie opory toczenia, ogólnie oponki godne polecenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Opona już wybrana i jest to X-King 2.4 . Na tył dokupię Race Kinga gdy sprzedam komplet crossmarków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dętka kenda auto 1,75-2,1 będzie pasować do x kinga 2.4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Polecam Ci Specialized Renegade 2Bliss 2.1 lub 2.2. 2.1 w systemie TB na obręczy ZTR Olympic ma około 58-59 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihalp90 Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Opona już wybrana i jest to X-King 2.4 . Na tył dokupię Race Kinga gdy sprzedam komplet crossmarków crossmarki masz zwijane czy jakie? Chętnie bym kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 26 Marca 2013 Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Masz problem z hamowaniem na Crossmarkach, bo mają na środku "ciągły" bieżnik . Mają małe opory toczenia, ale trakcję przy podjazdach i zjazdach raczej słabą. Nie musisz szukać od razu opony do DH, żeby mieć dobrą przeczepność. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 @mihalp90 napisałem na pw. Piszaman x king 2.4 wybrany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Masz problem z hamowaniem na Crossmarkach, bo mają na środku "ciągły" bieżnik . Mają małe opory toczenia, ale trakcję przy podjazdach i zjazdach raczej słabą. Nie musisz szukać od razu opony do DH, żeby mieć dobrą przeczepność. Pozdrawiam. Ja bym X-Kinga oponą do DH nie nazwał. Poza świetną trakcją ma też opory na poziomie RK, jedyne w czym odstaje to waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Jednak zmiana planów zamówiłem 2 x Conti Race King 2.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Froop Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 bardzo dobra decyzja, sam je posiadam i jestem z nich mega zadowolony zarówno na asfalcie jak i po lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Niestety na komplet x kingów nie starczyło pieniędzy, więc kupiłem komplet race kingów 2.2 . W środe lub w czwartek powinienem już je mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Troche nie rozumiem wyboru. To zupelnie rozne opony. Najpierw byles zdecydowany na opony typowe dla krajobrazu gorskiego a wybrales plasko-maratonowe wylajtowane cichobiegi... . Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Mieszkam w wielkopolsce gdzie poza paroma wyjątkami jest raczej płasko. Po przestudiowaniu forum wyszło na to że w górach też sie da pojechać. A xking ponoć jest mniej trwały od racekinga to też ma znaczenie Rozważałem set xking przód / raceking tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Każdy jak widać ma inne doświadczenia w kwestii ogumienia. Ja korzystam właśnie z RK 2.0 w ciężkim terenie i spisują się znakomicie. Zrobione ponad 5 kkm na jednym komplecie tylko z jednym kapciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Kapcie kwestia szczęścia. Ja swoje RK kupiłem pod koniec września, jeżdżone do początku listopada, czyli przebieg znikomy, jakieś 200km mniej więcej. w tym czasie 3 kapcie z przodu, w tym jeden snake (pierwszy w życiu snake z przodu). Jeżdżę na 2,8 ciśnieniu, także nie za niskie :/. Mam nadzieję ze to tylko pechowa seria i nie będzie to nagminne. Co do trzymania, jest nieźle. na początku marca w takich warunkach: śnieg, błoto, lód, i dało się jechać . Na zjeździe nawet ze średnią powyżej 30km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.